اخباروگزارشات کارگری 17 ـ 18 ـ 19 دی1393

 

اخباروگزارشات کارگری17دی1393

 

- بیش از ۱۰۰ کارگر معدن سنگرود دست به اعتصاب وحبس خودشان درمعدن زدند!

- درباره تجمع اعتراضی دیروزصدها تن از رانندگان شرکت واحد مقابل شهرداری تهران

- شکل گیری زنجیره ای از اعتصاب غذا در بخشهای مختلف شرکت ایران خودرو با خواست افزایش مزد

- حمایت سندیکای کارگران فلزکارمکانیک از اعتصاب کارگران ایران خودرو

- اعتصاب غذا در ایران خودرو

- ما کارگران، اعضای کمیته پیگیری وخانواده بهنام ابراهیم زاده، حکم دادگاه اخیر را محکوم می کنیم

- حکم جدید بهنام ابراهیم زاده

- تجمع اعتراضی کارگران ایران تایر و 500 کارگر برق منطقه ای تهران در مقابل مجلس شورای اسلامی

-۹۰۰ کارگر قطار شهری اهواز ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند

- پادرهوا بودن امنیت شغلی کارگران واحدهای تولیدی نجف آباد - دریافت تسهیلات بانکی بنام تولید وبکام کارفرمایان

- واژگونی وانت نیسان حامل کارگران نی برمزارع نیشکرشوش 9کشته وزخمی برجاگذاشت!

- بزرگترین اعتصاب بخش معدن در هند از ششم ژانویه آغاز شده است

بیش از ۱۰۰ کارگر معدن سنگرود دست به اعتصاب وحبس خودشان درمعدن زدند!

تا کی این وضعیت را تحمل کنیم. همهٔ کارگران تصمصم گرفتند امروز با حبس کردن خودشان در تونل به این شرایط سخت خاتمه دهند. مردن بهتر از زندگی است که ما داریم!

بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران بخش‌های مختلف معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی) از صبح امروز دست از کار کشیده و در یکی از تونل‌های این معدن دست به تحصن زده‌اند. کارگران اعتصاب کننده می‌گویند به دلیل عملی نشدن وعده‌های داده شده می‌خواهند خود را در معدن حبس کنند.

به گزارش17دی ایلنا،، کارگران بخش های انتظامات و اداری این معدن هم در جمع اعتصاب کنندگان حضور دارند. آنان می‌گویند هر لحظه بر تعداد کارگران متحصن افزوده می‌شود.

یکی از کارگران در حالیکه در حال ورود به تونل بود در ارتباط با دلایل این اعتصاب گفت: مسولین می‌خواهند هرجور شده این معدن را منحل کنند. علی رغم مصوبه هیئت دولت در خصوص حل مشکل بیمهٔ بیکاری و بازنشستگی کارگران معدن سنگرود، تامین اجتماعی هنوز ساز خود را می‌زند.

به گفتهٔ این کارگر، «مشکلات این کارگران یکی دوتا نیست.» از ۸ ماه حقوق معوق گرفته تا مشکلات حل نشده در زمینه بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور و...

یکی دیگر از کارگران درباره این مشکلات و در ‌‌نهایت اعتصاب کارگران گفت: دیگر خسته شده‌ایم. نزدیک به ۸ ماه حقوق طلبکاریم، بیشتر کارگران این معدن تا یک دوسال سال آینده بازنشسته می‌شوند و هنوز مشکل بیمه‌ای‌شان حل نشده است.

این کارگر اضافه کرد: تا کی این وضعیت را تحمل کنیم. همهٔ کارگران تصمصم گرفتند امروز با حبس کردن خودشان در تونل به این شرایط سخت خاتمه دهند. مردن بهتر از زندگی است که ما داریم!

کارگران سنگرود چندی پیش در پی مصوبهٔ هیئت دولت مبنی بر حل مشکل بیمهٔ بیکاری با شرایط ویژه‌ای که هیئت وزیران برای این کارگران در نظر گرفته‌ مدارکشان را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار شهرستان رودبار ارسال کردند. این کارگران بعد از پایان دوره مقرری بگیری ایام بیکاری تا پایان سال ۹۴ و ۹۵ بازنشسته می‌شوند. علی رغم این مصوبه به گفتهٔ کارگران اعتصاب کننده هنوز تامین اجتماعی به وظایف خود در این خصوص عمل نکرده است.

یکی از کارگران اعتصاب کننده گفت: سازمان تامین اجتماعی قوانین خودش را یکجانبه و بدون در نظر گرفتن مصوبهٔ هیئت دولت در خصوص سنگرود اجرا می‌کند و همچنان بر مواضع خودش پافشاری می‌کند. در شرایطی که هیئت دولت به ما امتیاز ویژه داده است، تامین اجتماعی به وظایفش عمل نمی‌کند.

به گفتهٔ این کارگر با توجه به قانون جدید مشاغل سخت و زیان آور به دلیل فاصله‌ای که در سالهای گذشته در کار معدن افتاد و کارگران بدون تحت پوشش قرار گرفتن بیمه بیکاری، بیکار شدند، هیچ کارگری نمی‌تواند در سنگرود بازنشسته شود مگر اینکه تامین اجتماعی مصوبهٔ هیئت دولت را اجرا کند.

گفتنی است در ماههای گذشته بسیاری از کارگران این معدن در پی اقداماتی مبنی بر خصوصی سازی شرکت و به گفته ی آنها حرکت مسولین در مسیر انحلال این شرکت معدنی به معادن دیگر منتقل شده اند.

تجمع اعتراضی صدها تن از رانندگان شرکت واحد مقابل شهرداری تهران

صدها تن از رانندگان شرکت واحد روز شانزدهم دی ماه ۹۳ از ساعت ده صبح در مقابل ساختمان شهرداری دست به تجمع اعتراضی زدند.

کارگران به توزیع ناعادلانه بودجه ۷۵ میلیارد تومانی مسکن اعتراض داشتند که از محل فروش زمین های مازاد شرکت واحد تامین شده بود وقرار بود برای تهیه مسکن کارگران بصورت بلاعوض به آنها پرداخت گردد. ولی متاسفانه با مدیریت ناکارآمد شرکت واحد بیش از نیمی از کارگران شرکت واحد هیچ مبلغی برای تهیه مسکن دریافت نکردند. و کارگرانی هم که برای دریافت کمک بلاعوض مسکن با اجبار  مدیریت شرکت واحد در تعاونی مسکن که اعضای هیات مدیره آن همگی از مدیران شرکت واحد و شخص مدیر عامل بود عضو شدند؛ گروهی از رانندگان که واحد مسکونی شان در پروژه سپیدار۱و۲ است با توجه به اینکه بیش از هفتاد درصد از مبلغ خانه تحویلی را پرداخت کرده اندو نزدیک به دو سال از موعد تحویل خانه هایشان گذشته اما تا کنون نتوانسته اند منازل خود را تحویل بگیرند و همچنان سرگردان هستند. متاسفانه پروژه تنها چهل درصد پیشرفت داشته است و گروهی از آن کارگران هم که با تاخیر چند ساله خانه خود رو تحویل گرفته اند واحد مسکونی شان امکانات مناسبی ندارد و تعاونی مسکن از آنان مبلغی بیش از آنچه در قرارداد بوده طلب کرده است.

صبح همین روز آقای حقانی عضو شورای اسلامی شهر در جلسه علنی شورا با یادآوری اعتراض و اعتصاب رانندگان شرکت واحد در سال ۸۴ در مورد لزوم توجه به خواسته ها و مطالبات کارگران سخن گفت. اعتراض کارگران با مذاکره نمایندگانشان با آقای دنیا مالی عضو شورای شهر و توافق بر پیگیری مطالبات کارگران در روزهای آینده در ساعت شانزده به پایان رسید.

شعارهایی که در این تجمع داده شد (کارگران بیدارند از حق کشی بیزارند) (راننده اخراجی شاغل باید گردد) (مدیر بی کفایت خجالت خجالت) (مسکن ما رو آبه سنندجی تو خوابه) (مسکن ما رو آبه مدیر ما تو خوابه) (قالیباف اعتصاب یادت نره) (مدیر خیانت میکنه شهردار حمایت میکنه)

منبع: http://vahedsyndica.com/archive/744

شکل گیری زنجیره ای از اعتصاب غذا در بخشهای مختلف شرکت ایران خودرو با خواست افزایش مزد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال اعتصاب غذای کارگران سواری سازی و سالن رنگ شرکت ایران خودرو که ظهر روز 15 دی ماه با خواست افزایش دستمزد آغاز شد این اعتصاب دیروز هنگام شام به سالن 206 و ظهر امروز به قسمت نیرو محرکه این شرکت بزرگ خودروسازی  کشیده شد.

بنا بر  گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اعتصابی در اعتراض به پایین بودن دستمزدها از دریافت ناهار و شام خودداری میکنند و بطور نانوشته ای ادامه این نوع اعتصاب و گسترش آن در دستور کارگران ایران خودرو قرار گرفته است و با سرعت در حال گسترش به تمامی بخشهای کارخانه می باشد. زمزمه اعتراض به دستمزد پایین در شرکت ایران خودرو مدتهاست در میان کارگران وجود دارد و بنا بر اظهار برخی از کارگران این کارخانه، طی روزهای آینده این اعتراض گسترش بیشتری خواهد یافت.

علیرغم اینکه صنعت خودور سازی در ایران بدلیل انحصار موجود در آن یکی از پرسود ترین صنایع کشور است اما اکثریت قریب به اتفاق کارگران این شرکت بزرگ خودرو سازی با اضافه کاری و سایر مزایا از 900 تا یک میلیون و یکصد هزار تومان دستمزد دریافت میکنند و فقط بخش اندکی از آنان که در آستانه بازنشستگی قرار دارند و دارای سابقه 25 سال به بالا می باشند تا حدود یک میلیون و چهار صد هزار تومان دستمزد میگیرند.

 اتحادیه آزاد کارگران ایران – 17 دی ماه 139

حمایت سندیکای کارگران فلزکارمکانیک از اعتصاب کارگران ایران خودرو

از اعتصاب کارگران ایران خودرو حمایت می کنیم

کارگران ایران خودرو به دلیل گرانی و کم بودن دستمزد و قول های انجام نشده ی مدیر عامل در خصوص افزایش دستمزد ها از ساعت ۱۰ صبح امروز اعتصاب غذا نموده اند و طی پیامی از همه کارگران ایران خواسته اند که از آن ها حمایت کنند .

متن پیام : ما کارگران ایران خودرو به دلیل پائین بودن دستمزد که خانواده ما را دچار آسیب کرده بسختی و با مشکلات فراوان ، اعتصاب غذا ترتیب داده ایم . از ما و خانواده ی خود حمایت کنید و همراه ما باشید .

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک

۱۳۹۳/۱۰/۱۷

اعتصاب غذا در ایران خودرو

در پی اعتصاب غذای کارگران کارخانه پارس خودرو، که به وعده و قول مدیریت مبنی بر تحقق خواست های کارگران انجامید، امروز(چهارشنبه 17 دی 1393) چندین هزار کارگر شرکت ایران خودرو نیز دست به اعتصاب غذا زدند و بدین وسیله اعتراض خود را نسبت به وضعیت دستمزدها و دیگر مسائل و مشکلات کار و زندگی خود اعلام کردند. اخبار موثق حاکی از آن است که این حرکت اعتراضی سراسری بوده و تمام قسمت های مختلف کارخانه عظیم ایران خودرو را در بر گرفته است، به طوری که جز مدیران و افرادی از میان سرپرستان هیچ کس برای خوردن غذا به سالن های غذاخوری نرفته است. بر اساس قول و قرارهایی که از درون خود کارگران جوشیده و بیرون آمده است، قرار است شیفت های دیگر نیز از خوردن غذای شرکت خودداری کنند و فردا پنج شنبه 18 دی کارگران شب کار همراه با کارگران شیفت صبح به صورت دسته جمعی خواست های خود را به مدیریت شرکت اعلام کنند.

یک کارگر اعتصابی ایران خودرو

17 دی 1393

منبع: https://derabaa.wordpress.com/2015/01/

۹ سال و۴ ماه دیگر به دوران محکومیت بهنام ابراهیم زاده افزوده شد

ما کارگران، اعضای کمیته پیگیری وخانواده بهنام ابراهیم زاده، حکم دادگاه اخیر را محکوم می کنیم.

بهنام ابراهیم زاده، طی هفته های اخیر به دادگاه فراخوانده شد. در این دادگاه که برای این کارگر زندانی تشکیل شد اتهاماتی به اتهامات گذشته اش افزوده گردید. متعاقبا طی هفته اخیر حکم جدید دادگاهش به وی اعلام شد. بهنام ابراهیم زاده طی این حکم به ۹ سال ۴ ماه زندان محکوم شده است.

بهنام ابراهیم زاده کارگر زندانی، صدای اعتراض میلیونها کارگر جان به لب رسیده است. دولت و قوه قضائیه با این احکام غیر انسانی هرگز قادر نخواهد بود که اعتراضات کارگران برای تامین یک زندگی انسانی را سرکوب و خاموش نمایند.

بهنام ابراهیم زاده نه اولین کارگر زندانی است و نه آخرین کارگر زندانی

ما کارگران جهت تامین رفاه زندگی خود هرگز با ابزارهای نظام ضد انسانی سرمایه داری و دولتش از مطالبات مان کوتاه نخواهیم آمد.

کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری ایران

حکم جدید بهنام ابراهیم زاده

محکومیت بابت اطلاع رسانی!

بهنام ابراهیم زاده که ماه‌های پایانی محکومیتش را می‌گذراند به نه سال و نیم حبس دیگر محکوم شده است. وی پس از هجوم ماموران به بند 350 و ضرب و شتم زندانیان و تخریب اموالشان به زندان گوهردشت تبعید شد و مجددا مورد محاکمه قرار گرفت.

یکی از مهم‌ترین “جرم‌های” جدید وی اطلاع‌رسانی از داخل زندان است. زندانیانی که در یکی از امنیتی‌ترین زندان‌های ایران، با محدودیت‌ها و فشارهای بسیاری روبرو هستند و مدت‌های مدید حتا از داشتن تماس تلفنی با خانواده‌ی خود محروم بوده‌اند، حق طبیعی خود می‌دانند که از هر طریق ممکن با خارج زندان ارتباط داشته و اطلاع‌رسانی کنند.

کانون مدافعان حقوق کارگر ضمن اینکه بار دیگر خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی از جمله زندانیان کارگری، بهنام ابراهیم زاده، شاهرخ زمانی، محمد جراحی و … است، اعلام می‌کند که اطلاع‌رسانی از وضعیت زندان‌ها و بدرفتاری با زندانیان سیاسی جرم نیست، بلکه اساسا زندانی کردن انسان‌ها به اتهام داشتن عقیده‌ای خاص یا دفاع از حقوق کارگران جرم است. بدرفتاری و ایجاد محدودیت‌های غیر انسانی، غیر منطقی و غیرقانونی، برای همه زندانیان جرم است و کسانی باید محکوم شوند که این اعمال را انجام می‌دهند.

کانون مدافعان حقوق کارگر

دی ماه 93

ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار متوقف باید گردد

تجمع اعتراضی کارگران ایران تایر و 500 کارگر برق منطقه ای تهران در مقابل مجلس شورای اسلامی

اتحادیه آزاد کارگران ایران: صبح امروز کارگران ایران تایر در اعتراض به شرایط تبعیض آمیز در کارخانه و بکار گیری کارگران با چهار شیوه مختلف و اعتراض به ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار دست به تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی زدند و خواهان رسیدگی فوری به خواستهای خود شدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این تجمع که همزمان با تجمع اعتراضی 500 کارگر برق منطقه ای در مقابل مجلس بود دو نفر از نماینده های مجلس آقایان موید حسینی صدر نماینده شهرستان خوی و محجوب یکی از نماینده های تهران در میان کارگران حاضر شدند و با دریافت نامه این کارگران قول رسیدگی به خواستهای آنان را دادند. در این تجمع کارگران ایران تایر در قالب سه الی چهار کارگر از هر قسمت کارخانه به عنوان نماینده های کارگران پیمانکاری این کارخانه تجمع کرده بودند.

کارگران ایران تایر در نامه خود که در اختیار اتحادیه ازاد کارگران ایران قرار داده اند خطاب به نماینده های مجلس شورای اسلامی در مورد شرایط استخدامی کارگران در کارخانه ایران تایر نوشته اند: با سلام و احترام به استحضار می رساند در شرکت ایران تایر  کارگران با چهار نوع قرارداد  در شرایط سخت و زیان آور با حقوق و مزایای ناعادلانه مشغول به کار هستند .

1-  قرارداد دائم ؛ که شامل همکاران استخدامی ما می شود .

2-قرارداد موقت ؛ همکاران عزیزمان که مستقیم با خود شرکت به صورت ماهیانه قرارداد می بندند .

3-قرارداد پیمانکاری ؛ که توسط چندین شرکت واسطه ای منعقد می گردد .

4-روزمزد ؛ کارگران زحمتکش که در کار مستمر در قسمت انبار لاستیک و مواد بدون حق بیمه مشغول به کار هستند.

این در حالی است که قراردادهای مختلف کاری با مزایای نابرابر در شرایط کاری مساوی و کار مشابه در مشاغل سخت و زیان آور بسته می شود .  چرا این همه  تبعیض  و  بی عدالتی ؟!   با وجود اینکه پس از مناقشات فراوان ، طرح طبقه بندی مشاغل اجرا شده ولی در حقیقت ، اساس این طرح که ملهم از سازمان بین المللی کار در خصوص منع تبعیض در پرداخت دستمزد و به منظور برقراری عدالت مزدی برای  کار هم ارزش در شرایط یکسان  است اجرا نمیشود . از طرف دیگر کارگران پیمانکاری که اکثر نیروهای خط تولید را تشکیل میدهند و سابقه برخی از آنها  بیش از 15 سال می باشد و عمر و جوانی و سلامتی خود را در معرض انواع مواد شیمیایی ، آلودگی های تنفسی و شنوایی و غیره سپری کرده اند ، از مزایای مشاغل سخت و زیان آور از جمله بازنشستگی پیش از موعد بی بهره اند و بیمه آنها بصورت عادی  گزارش و ثبت می شود و این با ماهیت شغلی ایشان مطابقت ندارد.

کارگران پیمانکار که  بیشترین نیروهای خط تولید  هستند با  کمترین درآمد  بیشترین سود  را برای شرکت  به ارمغان آوردند چرا که در همه بخشها تعدیل نیرو صورت گرفته و کارگران شریف و زحمتکش پیمانکار با نگاهی مثبت به آینده و  امیدی روشن ،  باعث کاهش هزینه ها ، صرفه جویی ، افزایش بهره وری ، بالا رفتن  شاخص تولید  و  بهبود درآمد شدند . با وجود اینکه  کارگران پیمانکار  همیشه و در همه حال  با مدیریت همکاری و تعامل داشته اند ولی مدیریت نه تنها  از  زحمات بی شائبه  ما تشکر و قدردانی نکردند بلکه از حسن نیت ما سوء استفاده کرده و اغلب رویکرد تقابلی و تنازعی  در پیش گرفته است و با شعارهای تو خالی  دیوار بلند بی اعتمادی را بوجود آورده است و همچنان حق تولید و حق مهارت ما را  که می بایست  به نسبت درصد افزایش مزد  افزوده میشد که نشده است  بلکه  5 %  کمتر از پارسال حساب می کنند و علیرغم  نامه های متعدد به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و بنیاد مستضعفان و جلسات مدیریت شرکت ایران تایر با مسئولان اداره کار  هنوز فرمول حق تولید مشخص نشده است و شنیده ها  حاکی از ارائه حق تولید  با زمانسنجی جدیدی که توسط یک شرکت خصوصی با کارشناسان تازه وارد و کم تجربه صورت گرفته ، می باشد.

این کارگران در بخش دیگری از نامه خود در اعتراض به ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار توسط مجلس شورای اسلامی نوشته اند: در حال حاضر  دولت  تدبیر و امید قصد  ایجاد تغییر  در ماده های 7 ، 27 و 165  قانون کار با هدف از بین بردن آخرین ذره های امنیت شغلی کارگران و سر ریز کردن  تمام  بار بحران اقتصادی کشور  بر دوش قشر ضعیف و زحمتکشی که  حقوقش زیر خط فقر می باشد و تحمیل برده وارترین شرایط برای معیشت ما کارگران است . درد بزرگ کارگر تبعیض و بی عدالتی است . چرا مسئولان می خواهند  ضعف مدیریتی خود را با اعمال فشار بر قشر فقیر کارگران جبران کنند ؟!

کارگران ایران تایر پس از مذاکره و قول رسیدگی به خواستهایش ساعت 30/10 صبح به تجمع خود در مقابل مجلس شورای اسلامی پایان دادند. این کارگران از ساعت 8 صبح دست به تجمع در مقابل مجلس زده بودند و بر این امر تاکید داشتند که ما با این اعتراض امر به معروف ( اجرای قانون )   و نهی از منکر ( بی عدالتی ) میکنیم و در این رابطه پارچه نوشته ای را نیز در دست داشتند.

بنا بر اظهار کارگران ایران تایر همزمان با آنان حدود پانصد کارگر برق منطقه ای نیز از نقاط مختلف کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند و خواهان تبدیل قرار دادهای خود به قرار داد رسمی بودند. مسئله مهمی که در تجمع کارگران برق منطقه ای خودنمایی میکرد این بود که این کارگران همگی بصورت کاملا متحد و یکپارچه ای  از نقاط مختلف کشور در این تجمع شرکت کرده بودند و کلیه مراحل سازماندهی و انجام این اعتراض از طریق سیستم وایبر انجام شده بود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 17 دی ماه 1393

درهمین رابطه:

500کارگر برق منطقه‌ای با لباس کار مقابل مجلس تجمع کردند

. نزدیک به ۵۰۰ کارگر شاغل در شرکت‌های برق منطقه‌ای وزارت نیرو صبح امروز (چهارشنبه ۱۷ دی) مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش17دی ایلنا،این کارگران که از سراسر کشور و به نمایندگی از حدود ۵ هزار تن از همکاران‌شان به تهران سفر کرده‌اند خواستار استخدام رسمی در شرکت‌های برق منطقه‌ای هستند.

بر اساس این گزارش، کارگران معترض با شرکت‌های برق منطقه‌ای قرارداد کار مستقیم و یکساله منعقد کرده‌اند و در قرارداد کارشان آمده است کارفرما تضمینی مبنی بر استخدام آن‌ها ندارد.

در همین رابطه، یکی از کارگران گفت: شرکت‌های برق منطقه‌ای وزارت نیرو در سال‌های گذشته تعداد زیادی کارگر پیمانی استخدام کردند و در قرارداد کارشان آورده‌اند که آن‌ها را بعد از ۵ سال استخدام می‌کنند. حتی وضع حقوقی کارگران پیمانی از ما بهتر است.

او در ادامه بیان کرد: ما بین کارگران رسمی (استخدام دائم) و کارگران پیمانی (طرف قرارداد با شرکت‌های پیمانکاری) گیر افتاده‌ایم. نه ما را رسمی کرده‌اند نه وعده رسمی شدن می‌دهند در حالی که بیشتر ما حدود ۷ سال سابقه کار داریم.

گفتنی است کارگران معترض در پست های انتقال برق فشار قوی و زیر نظر شرکت‌های برق منطقه ای وزارت نیرو مشغول به کار هستند.

۹۰۰ کارگر قطار شهری اهواز ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند

منابع کارگری در پروژه قطار شهری اهواز از تعویق چهار ماه حقوق ۹۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری کیسون خبر می‌دهند.

به گزارش17دی ایلنا،کارگران روز چهارشنبه (17 دی) گزارش دادند که با وجود پیگیری مداوم آنان برای دریافت به موقع دستمزدشان، پیمانکار این پروژه چهار ماه حقوق کارگران را پرداخت نمی‌کند.

بر اساس این گزارش، کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز که زیر نظر شرکت پیمانکاری کیسون فعالیت دارند هر ماه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند.

یکی از کارگران پروژه قطار شهری اهواز در تشریح جزئیات مطالبات همکارانش توضیح داد: معوقات حقوقی کارگران به ماههای شهریور، مهر، آبان و آذر سال جاری (۹۳) مربوط می‌شود. پیش از این حقوق کارگران ۵ ماه به تعویق افتاده بود که چند روز پیش کارفرما دستمزد مرداد ماه را پرداخت کرد.

او در ادامه گفت: نیروی کار شاغل در پروژه قطار شهری اهواز دارای سوابق کاری ۳ تا ۱۲ساله‌اند که در بخشهای حفاری، تاسیسات، خدمات و حراست پروژه فعال‌اند. علاوه بر این کارگران متخصص، پیمانکار این پروژه تعداد ۳۰ کارگر راننده را با خودروهای شخصی‌شان (اغلب وانت بار‌) به استخدام پروژه در آورده است. مطالبات حقوقی این تعداد راننده ۵ ماه است و مرداد ماه را هم شامل می‌شود.

این منبع خبری دلیل افزایش مشکلات پرداخت حقوق کارگران را سوء مدیریت پیمانکار دانست و در ادامه گفت: شرکت کیسون در اجرای پروژه قطار شهری اهواز حدود ۹۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد که وضعیت پیش آمده آنان را نگران تامین معاش و امنیت شغلی خود کرده است.

او با بیان اینکه شرکت قطار شهری اهواز باید تکلیف نهایی معوقات حقوقی کارگران را مشخص کند گفت: شرکت کیسون هر ماه به بهانه نداشتن منابع مالی از پرداخت حقوق کارگران در موعد مقرر طفره می‌رود.

این کارگر در خاتمه اضافه کرد: امیدوارم کارگران با همراهی مسئولان قطار شهری اهواز بتوانند مابقی مطالبات قانونی خود را از پیمانکار دریافت کنند.

پادرهوا بودن امنیت شغلی کارگران واحدهای تولیدی نجف آباد - دریافت تسهیلات بانکی بنام تولید وبکام کارفرمایان

 به گزارش17دی ایمنا،برخی واحدهای تولیدی نجف آباد که در ماه‌های اخیر موفق به دریافت تسهیلات بانکی بسیار خوبی نیز شده‌اند به جای استفاده از این منابع در توسعه، بازسازی و افزایش سرمایه در گردش خود، از آن در زمینه‌های غیرضروری استفاده کرده‌اند و به همین دلیل کارگران و واحدهای آنان در حال حاضر با مشکلات عدیده ای مواجه شده‌اند.

براساس این گزارش،در حال حاضر برخی کارخانجات قدیمی نجف آباد مانند کاشی اصفهان و کاشی نیلو که عملکرد موفقی را در سالهای گذشته داشته اند، به دلایل مختلف با مشکلات عدیده ای مواجه شده اند که این امر امنیت شغلی کارگران و تولید این مراکز را تهدید می کند.

واژگونی وانت نیسان حامل کارگران نی برمزارع نیشکرشوش 9کشته وزخمی برجاگذاشت!

بر اثر واژگونی یکدستگاه خودرو وانت نیسان در شوش دو تن کشته و هفت نفر مصدوم شدند.

به گزارش17دی ایرنا،فرمانده انتظامی شهرستان شوش سه شنبه شب گفت: این حادثه عصر روز سه شنبه برای یکدستگاه خودروی وانت نیسان حامل کارگران مزارع نیشکر در جاده روستایی اطراف مزارع نیشکر شرکت میان آب شهرستان شوش رخ داد.

سرهنگ ' حمیدرضا بهاروند ' افزود:کشته شدگان و مصدومان این حادثه همگی از کارگران نی بر مزارع نیشکر و از اهالی روستای بنادر از توابع بخش شاوور شهرستان شوش می باشند.

وی افزود:خودروی مذکور در حال انتقال کارگران از مزارع نیشکر به روستای بنادر بود که دچار حادثه شده و واژگون گردید.

مصدومان این حادثه به بیمارستان نظام مافی شوش منتقل شده و تحت درمان قرار گرفتند.

کارگران مزارع کشاورزی در شهرهای خوزستان توسط وانت بار جابجا می شوند.

انتقال و جابجایی کارگران با وانت بارها در جاده های شمال استان خوزستان منجر به بروز حوادث و تصادف متعدد شده و خسارت های جانی و مالی زیادی در پی دارد.

بزرگترین اعتصاب بخش معدن در هند از ششم ژانویه آغاز شده است

  پنج اتحادیه سراسری کارگران معدن هند فراخوانی برای یک اعتصاب همگانی پنج روزه داده اند. با این اعتصاب، تولید در بخش معدن این کشور موقتا به حالت تعلیق در آمده است. این اعتصاب که از ششم ژانویه آغاز شده است، اعتراضی است به تصمیمات دولت برای خصوصی سازی معادن دولتی این کشور.

نود درصد از 550 هزار کارگر معدن در هند عضو این پنج اتحادیه کارگری هستند. با این حساب، در واقع نزدیک به نیم میلیون کارگر در این اعتصاب شرکت کرده اند که در نوع خود،یکی از بزرگترین اعتصابات بخش معدن در تاریخ است.

اما آن طور که سازماندهندگان این اعتصاب اعلام کرده اند، در صورت عدم موفقیت، اعتراضات پس از این پنج روز هم ادامه خواهد داشت. دبیر کل INTUC ، یکی از پنج اتحادیه فراخوان دهنده اعتصاب، گفته است در صورتی که به درخواست های ما پاسخ مثبتی داده نشود، بعد از این پنج روز، یک اعتصاب نامحدود را آغاز خواهیم کرد.

بیش از نود و پنج درصد معادن این کشور، دولتی ست اما از اواخر 2014 دولت در صدد برآمده است  با صدور دستورالعمل هایی ، سهام این معادن را  از طریق مناقصه به بخش خصوصی واگذار کند.

پس از علنی شدن تصمیمات دولت، اتحادیه ها در نشستی که در پنجم ژانویه توسط وزیر صنایع و معادن ترتیب داده شده بود، شرکت نکردند. آنها این نشست را بایکوت کردند و اعلام کردند قبل از آغاز دور جدید مذاکرات با دولت، خصوصی سازی باید حتما متوقف گردد.یک روز بعد از این نشست، اعتصاب آغاز شد.

اعتصابیون علاوه بر توقف خصوصی سازی، خواسته های دیگری نیز دارند: انعقاد قراردادهای دایم با کارگران معدن و ارتقاء خدمات شغلی.

هند بعد از چین و آمریکا، بزرگترین صنعت معدن جهان را داراست.

نسرین هزاره مقدم

منبع:

وبسایت اتحادیه جهانی صنایع (IndustriALL)

هفدهم دی ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

 

اخباروگزارشات کارگری18دی1393

- وضعیت نامشخص فردین میرکی از اعضای کمیته هماهنگی

- محکومیت مجدد بهنام ابراهیم زاده به نه و نیم سال زندان را قویا محکوم میکنیم و خواهان آزادی فوری این فعال کارگری هستیم

- نصب دستگاه‌ های مسدود کننده امواج موبایل در کارخانه واگن پارس اراک توسط کارفرما

- اعتراض به دستمزد پایین همه قسمتهای شرکت ایران خودرو را در بر گرفت

- حبس کردن خود در تونل معدن، راهی برای نشان دادن اعتراض

- اعتصاب در معدن زغال سنگ سنگرود

- اعتراض کارگران معدن سنگرود در عمق زمین با دخالت ماموران انتظامی موقتا خاتمه یافت

- خبری دیگر از خصوصی سازی و اخراج کارگران

-3کارگر درریزش معدن زغال‌سنگ گله‌توت زرند مجروح شدند - وخامت حال یکی از کارگران

- کولبرجوانی در مرز شیخ‌صله با تیر مأموران نظامی سپاه جان سپرد

وضعیت نامشخص فردین میرکی از اعضای کمیته هماهنگی

بعد از پیگیری ها ی مکرر خانواده فریدن میرکی ازاعضا ی کمیته هماهنگی در بند و پس از گذشت نزدیک به دو ماه از زمان بازداشت وی ،هنوز وضعیت او مشخص نبوده و روز چهارشنبه 17/10/93 نیز در پی مراجعه آرزو روحی ،همسر فردین میرکی  به شعبه چهارم بازپرسی دادگاه انقلا ب سنندج ، با عکس العمل تند مقامات قضای روبرو شده و به وی گفته اند برای آزادی  همسرش وثیقه تهیه کند ولی بعد از مراجعه مجد د به او  جواب رد داده وبه او گفته اند که تحقیقات در مورد همسرت هنوز به اتمام  نرسیده و ما به میل خود تا زمانی که بخواهیم او را در بازداشت نگه خواهیم داشت  .

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

 8 1دی ماه 1393

محکومیت مجدد بهنام ابراهیم زاده به نه و نیم سال زندان را قویا محکوم میکنیم و خواهان آزادی فوری این فعال کارگری هستیم

بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و حقوق کودک پس از تحمل نزدیک به 5 سال حبس و در حالی که یک زندانی است و دستش از هر نوع اعتراض خیابانی و اعمال فشار بر قدرت حاکم کوتاه است بار دیگر به نه و نیم سال زندان محکوم شد. بهنام یک کارگر معترض و یک انسان شریف است و نمیتواند هیچ جرمی جز سازش ناپذیری در زندان مرتکب شده باشد. آیا تکاندهنده تر از این میتواند وجود داشته باشد که انسانی را که نزدیک به 5 سال از بهترین دوران عمرش را در زندان سپری کرده است بار دیگر به 5/9 سال زندان محکوم کنند؟ محکومیت چنین انسانی به نه و نیم سال زندان دیگر، بیش و قبل از اینکه کوچکترین اتهامی را متوجه این انسان عزیز بکند بیانگر سیمائی از یک وضعیت خشونت بار و بغایت غیر مدنی است که امروز در قرن 21 بر  کشور ما حاکم است.

صدور چنین حکمی بر علیه یک کارگر در حالی صورت گرفته است که غارتگران میلیاردها میلیارد تومان از اموال ما کارگران با اسکورت و محافظ راست راست میگردند و در بهترین و مجلل ترین خانه ها زندگی میکنند اما کارگری همچون بهنام که تمام عمرش رنج و زحمت بوده و تنها جرمش مبارزه و تلاش برای پایان دادن به کار کودکان و دفاع از حقوق هم طبقه ای هایش بوده است باید پس از تحمل نزدیک به 5 سال حبس و دوری از یگانه فرزند بیمارش و در حالی که خانواده اش در منزلی استیجاری در جنوبی ترین نقطه تهران زندگی میکنند به 5/9 سال زندان دیگر محکوم شود. این آن وضعیت دردناک و غیر قابل تحملی است که ما کارگران و مردم ایران با آن مواجه ایم و برای برون رفت از آن باید دست در دست هم بگذاریم و اجازه ندهیم هر بلائی که میخواهند بر سرمان بیاورند.

وضعیتی که بر بهنام و دیگر کارگران زندانی ایجاد شده است تنها گوشه ای از شرایط مصیبت باری است که در این کشور بر ما کارگران تحمیل شده است. نیروی کار مال ما کارگران است اما دیگرانی از بالا بر سر قیمت آن تصمیم گیری میکنند، خط زندگی را برای ما خط فقر تعریف میکنند اما به این هم اکتفا نمیکنند و مزد ما یعنی سهم مان از زندگی را چندین برابر زیر خط فقر تعیین میکنند، با این حال برای این دور تسلسل ستم گرانه نیز هیچ مرزی قائل نمیشوند و همین مزد چندین برابر زیر خط فقر را ماهها پرداخت نمیکنند. قراردادهای موقت و سفید امضا کفاف غارتگری شان را نمیدهد در مجلس شورای اسلامی در صدد تحمیل شرایط راحت تری برای اخراج مان بر میایند و تلاش میکنند  تا با وارد کردن شرایط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی کشور بر معیار تعیین مزد و  امنیت شغلی، قوت لایموتمان را نیز از گلویمان بیرون کشند. آنوقت و در تحت چنین شرایط غیر قابل تحملی اگر کارگری صدایش در بیاید چه در محل کار و چه بیرون از محل کار مورد استنتاق و بازداشت و تعقیب قضائی قرار میگیرد و به سالها زندان محکوم میشود. بدون تردید چنین وضعیتی غیر قابل دوام است و همچنانکه شاهدیم علیرغم وجود بالاترین درجه از ناامنی شغلی و باز بودن دست دولت و کارفرمایان در اخراج کارگران و این همه بگیر و ببند آنان، روزی نیست که در جای جای کشور کارگران دست به اعتصاب و اعتراض نزنند. این اعتراضات شاهد محکمی بر این مدعاست که طبقه کارگر ایران و پیشروان آن، نه تنها با بگیر و ببند و زندان و احکام تکاندهنده همچون حکمی که به بهنام داده اند  ذره ای عقب نشینی نخواهند کرد بلکه با عزمی راسخ تر و با اتحاد و همبستگی روز افزون تری برای دست یابی به یک زندگی انسانی به میدان خواهند آمد.

بهنام ابراهیم زاده یک کارگر زندانی است و تنها جرمی که در داخل زندان مرتکب شده است ابراز نظر بوده است و بس. محکومیت این انسان شریف به 5/9 سال حبس مجدد بیش از اینکه چیزی در مورد مجرمیت این فعال کارگری بگوید بیانگر تلاش سرمایه داری ایران برای تحمیل برده وارترین شرایط بر طبقه کارگر و ترس و دست پاچگی دست اندرکارانش  از ابراز نظر یک کارگر از داخل زندان است.

ما صدور این حکم را قویا محکوم میکنیم، خواهان لغو فوری آن و آزادی بی قید و شرط بهنام و دیگر کارگران دربند و همه انسانهای شریف و آزادیخواهی هستیم که در زندانهای سراسر کشور به بند کشیده شده اند و بدینوسیله از همه سازمانها و نهادهای کارگری و حقوق بشری در ایران و سراسر جهان میخواهیم تا نسبت به صدور حکم 5/9 سال زندان مجدد بر علیه بهنام ابراهیم زاده دست به اعتراض بزنند و اجازه ندهند صدور چنین احکامی به یک روال در برخورد به فعالین کارگری تبدیل بشود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 18 دی ماه 1393

نصب دستگاه‌ های مسدود کننده امواج موبایل در کارخانه واگن پارس اراک توسط کارفرما

کارگران کارخانه واگن پارس اراک می‌گویند:کارفرما در روزهای گذشته تعدادی دستگاه‌ مسدود کننده امواج موبایل در کارخانه نصب کرده است.

به گزارش18دی ایلنا،یکی از کارگران گفت: همکارانش نگران روشن شدن دستگاه‌های مسدود کننده امواج موبایل هستند و برای جلوگیری از وقوع این اتفاق قصد دارند به قوه قضاییه شکایت ببرند.

اعتراض به دستمزد پایین همه قسمتهای شرکت ایران خودرو را در بر گرفت

علیرغم احضار حدود 10 نفر از کارگران به حراست، اعتراض کارگران ایران خودرو به دستمزد پایین به طور هر چه متحدانه تری ادامه دارد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: در سومین اعتراض به دستمزد پایین در برخی قسمتهای شرکت ایران خودرو، این اعتراض از بعد از ظهر دیروز همه قسمتهای این  شرکت را فرا گرفت.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران،  بدنبال عدم پذیرش غذای کارخانه از سوی کارگران قسمت سواری شرکت ایران خودرو که در اعتراض به پایین بودن مزد از روز 16 دی ماه آغاز شد بتدریج ظرف دیروز و امروز این اعتراض مهم همه بخشهای شرکت ایرانخودرو را در بر گرفت و  هزاران کارگر این شرکت بزرگ خودرو سازی با خواست افزایش مزد در اقدامی متحدانه از پذیرش شام و ناهار کارخانه خودداری کردند.

بنا بر این گزارش در حال حاضر این اعتراض در همه قسمتهای شرکت ایران خودرو از تمامی سالنهای تولید گرفته تا سواری سازی و  بدنه و  پرس تا بخش مونتاژ شامل مونتاژ 1 (پژو 405 و پژو پارس)، مونتاژ 2 (انواع سمند) و مونتاژ 4 (خانواده 206 و رانا) تا نیرو محرکه و .... ادامه دارد و احتمال سوار نشدن کارگران شیفت 2 به سرویسهای کارخانه به عنوان گام دیگری در این اعتراض  وجود دارد.

در پی این اعتراض بزرگ کارگری، دیروز بدنبال حضور مهدی جو و اسماعیل پور دو تن از مسئولین رده بالای شرکت در قسمت مونتاژ موتور پیکان وانت، کارگران این قسمت به مدت 2 ساعت  کار را نیز خواباندند و علیرغم اصرار این دو مسئول برای گرفتن شام توسط کارگران، آنان از پذیرش آن سرباز زدند. همچنین دیروز ضیائی قائم مقام مدیر عامل شرکت ایرانخودرو در سالن شاتل، پرسنل بدنه سازی را جمع کرد و طی صحبتهایی با آنان تلاش نمود با دادن وعده و عید آنان را به پایان دادن به اعتراض ترغیب کند وی در جمع کارگران  از اجرا و بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل و افزایش حقوق در سال آینده و رسیدگی به مسائل آندسته از کارگرانی که در آستانه بازنشستگی قرار دارند  صحبت کرد  اما هیچیک از این وعده ها نتوانست باعث توقف اعتراض کارگران شود و آنان همچنان بر افزایش فوری مزد تاکید کردند.

در همین حال و به موازات حضور مسئولین شرکت در برخی قسمتهای ایران خودرو و صحبت با کارگران، حراست این شرکت در اقدامی تهدید آمیز دست به احضار حدود ده نفر از کارگران معترض زد و مسئولین آن طی صحبتهائی با این کارگران و تاکید بر این نکته که اگر "شماها غذا نمی خورید نخورید اما کارگران را تحریک نکنید" تلاش کردند تا با ایجاد رعب و وحشت در میان کارگران، آنان را وادار به عقب نشینی از خواست بر حق خود برای افزایش مزد بکنند. اما با همه این اقدامات از وعده و عید گرفته تا احضار کارگران معترض به حراست، اعتراض کارگران شرکت ایران خودور با اتحاد و یکپارچگی هر چه بیشتری ادامه دارد.

کارگران ایرانخورو اعلام کرده اند تا تحقق خواست شان برای افزایش مزد همچنان به اعتراض خود ادامه خواهند داد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 18 دی ماه 1393

اعتراض كارگران معدن سنگرود

یکی از آخرین اعتراضات کارگران معدن

حبس کردن خود در تونل معدن، راهی برای نشان دادن اعتراض

انحلال معدن، حل نشدن مشکل بیمه بیکاری و بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور عدم دریافت حقوق به مدت 8 ماه و… سبب شد که کارگران معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی) این بار برای تحصن یکی از تونل های معدن را انتخاب کنند.

کارگران خسته از این همه بی‌توجهی می‌گویند به دلیل عملی نشدن وعده‌های داده شده، می‌خواهند خود را در معدن حبس کنند.

این کارگران که سال‌ها کار سخت در معدن را تحمل کرده‌اند، اکنون به دلیل فاصله‌ای که در سال‌های گذشته در کار معدن افتاد و کارگران بدون تحت پوشش قرار گرفتن بیمه بیکاری، بیکار شدند، حتا نمی‌تواند در سنگرود بازنشسته شود.

اعتراضات و تشکل‌های کارگران معدن

“ویژه نامه معدن“

http://www.kanoonm.com/1627#more-1627

اعتصاب در معدن زغال سنگ سنگرود

۱۵۰ کارگر معدن زغال سنگ سنگرود البرز غربی در اعتراض به انحلال معدن ، ۸ ماه حقوق عقب افتاده و موضوع بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور ، از صبح امروز در داخل تونل های معدن دست به اعتصاب زدند. خبر این اعتصاب به بخش های دیگر معدن رسیده و بی تردید تا ساعاتی دیگر کل معدن به اعتصاب کشیده خواهد شد. این کارگران که تجربه ورود نیرو های امنیتی به داخل محوطه معدن را دارند و با زداشت فعالین کارگری و تشکیل پرونده های امنیتی مانند آنچه برای دبیر انجمن صنفی معدن چادرملو رخ داده ، با پناه بردن به اعماق زمین این شگرد کارفرمایان و نیروهای امنینتی را خنثا کرده اند. رهبران اعتصابی قبل از کارگران به درون معدن پناه بردند. آنان خواستار عملی شدن خواسته هایشان هستند و هم قسم شده اند تا نتیجه گرفتن نهایی در معدن باقی بمانند.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ضمن حمایت از خواسته های این کارگران اعتصابی ، از ورود مامورین انتظامی برای داخل شدن به معدن هشدار داده و تمامی عواقب این ورود را به عهده وزات کار و کارفرمای معدن سنگرود می داند.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

۱۷/ ۱۰/ ۱۳۹۳

اعتراض کارگران معدن سنگرود در عمق زمین با دخالت ماموران انتظامی موقتا خاتمه یافت

کارگران دیروز با تجمع در عمق زمین به گونه ای یک اعتراض انتحاری انجام دادند چون احتمال خطر در تونل های زغال سنگ تعطیل شده بسیار بالاست.

اعتراض روز گذشته ۱۰۰ نفر از کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) در ساعت ۳ بامداد روز جاری (۱۸ دی ماه) با دخالت ماموران امنیتی و انتظامی موقتا خاتمه یافت و کارگران بعد از سپری کردن یک روز در عمق زمین راهی خانه های شان شدند.

به گزارش18دی ایلنا، روز چهارشنبه (۱۷ دی ماه) ۱۰۰ نفر از کارگران معدن زغال سنگ سنگرود در واکنش به عملی نشدن وعده‌های مسئولان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سازمان تهیه و تولید مواد معدنی و همچنین سازمان تامین اجتماعی تا ساعت ۳ بامداد روز جاری خود را در تونل شماره ۹ (واقع در ۸ کیلومتری ساختمان اداری این واحد معدنی) حبس کردند.

کارگران می گویند روز گذشته مشاور نیروی انسانی «سازمان تهیه و تولید مواد معدنی» به همراه نماینده «سازمان طرح توسعه و تجهیز معادن طبس» برای انتقال نیروی انسانی و ماشین آلات و تجهیزات این معدن به یکی از معادن تازه تاسیس طبس وارد معدن سنگرود شده بودند .

انتقال ابزار کار در مقابل چشم کارگران بیکار خشم آنان را برانگیخت.

پیش از این از سوی سازمان های دولتی تصمیم گرفته شده بود که پیش از انتقال تجهیزات معدن، زمینه بازنشستگی کارگران باقی مانده در معدن سنگرود فراهم شود و بر این اساس مقرر شده بود تعدادی از کارگران برای تکمیل سابقه کاری شان برای کار از منطقه رودبار در استان گیلان به معدنی در طبس واقع در استان خراسان جنوبی بروند.

بر اساس گفته های کارگران، شرکت «طرح توسعه و تجهیز معادن طبس» در حالی دیروز قصد داشت نیروی کار و تجهیزات معدن سنگرود را بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای به یکی از معادن تازه تاسیس طبس انتقال دهد که این شرکت حاضر نشده بود هزینه ایاب و ذهاب کارگرانی که قرار است به طور مداوم از معدن سنگرود در غرب کشور به معادن طبس در شرق کشور رفت و آمد کنند را پرداخت کند.

کارگران معترض می گویند مصوبه‌ای که در جلسه روز ۲۶ مهر ماه در محل ساختمان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران پیرامون بررسی وضعیت بازنشستگی ۳۲۲ کارگر این معدن تصویب شد، قرار نیست به طور کامل اجرایی شود و رضایت کارگران در مورد برخی موارد اجرا شده ی این مصوبه جلب نشده است.

چالش کارگران و تامین اجتماعی

یکی دیگر از دلایل اعتراض کارگران معدن سنگرود، شرایط جدیدی است که تامین اجتماعی در خصوص سوابق بیمه‌ای کارگران مطرح کرده است.

بنا بر گفته کارگران، معدن سنگرود در فاصله سالهای ۸۳ تا ۸۵ به دلایلی موقتا تعطیل شد. اما در آن مقطع زمانی کارفرمای بخش خصوصی که بهره بردار زغال سنگ معدن محسوب می شد حق بیمه کارگران را به طور منظم به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌کرد بطوری که در آن مقطع حدودا دو ساله، تنها سه ماه از حق بیمه کارگران در موعد مقرر پرداخت شده بود.

در آن زمان پس از شکایتی که کارگران در اداره کار مطرح کردند، مابقی ماه‌ها به صورت عادی (بدون درج سوابق سخت و زیان آور) فقط با رد لیست بیمه‌ای (بدون پرداخت مبلغ) پرداخت شد.

موضوع مورد مناقشه تامین اجتماعی و کارگران اکنون این است که به دلیل درج نشدن عنوان شغلی درست و بد حسابی کارفرمای بخش خصوصی، طبق قوانین جدید تامین اجتماعی، شرایط بازنشستگی کارگران معدن سنگرود تحت قانون ویژه بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور به مشکل بر خواهد خورد چرا که در فاصله سال های ۸۳ تا ۸۵، نوزده ماه و ۱۰روز از سوابق بیمه‌ای کارگران معدن مشابه کارگران مشاغل عادی محاسبه شده است. بنابرین پرونده ۸۸ کارگر مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور که هم اکنون به تامین اجتماعی ارسال شده برای انجام تعهد بازنشستگی با مشکل قانونی روبرو شده است.

بیمه بیکاری برقرار نشد

مطابق مصوبه مهرماه، وضعیت کارگرانی که مشمول قانون بیمه بیکاری شده‌اند نیز اکنون مبهم است. پیش از این قرار بود با شرایط ویژه‌ای که هیئت وزیران برای ۱۰۴ کارگر این معدن در نظر گرفته‌ است، آنان بتوانند مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند. اما اکنون با وجود آنکه از ارسال مدارک این کارگران به اداره کار شهرستان رودبار می گذرد، اما هنوز مقرری بیمه بیکاری آنان به مرحله پرداخت نرسیده است.

مهاجرت از غرب به شرق کشور

کارگران معدن سنگرود همچنین درباره شرایط کارگرانی که قرار بود به سایر معادن تحت پوشش شرکت «تهیه و تولید» انتقال داده شوند، گزارش می دهند وضعیت کار این کارگران بصورت ۱۵ روز کار و ۱۵ روز استراحت است. ۳۲ نفر از کارگران تا کنون شرایط این انتقال را پذیرفته اند اما حدود ۱۰۰ نفر دیگر با این استدلال که به دلیل زندگی در منطقه ای کوهستانی در ارتفاعات رودبار ناچارند فصل زمستان در کنار خانواده های شان باشند، این شرایط را نپذیرفته اند و اکنون در بلاتکلیفی به سر می برند.

معدن هنوز زغال دارد

بنابهمین گزارش،کارگران به اصل تصمیم دولت درباره تعطیلی معدن به دلیل اتمام ذخایر ذغال سنگ معترضند و این ادعا را غیر کارشناسی می دانند. به همین دلیل کارگران روز گذشته نمایندگانی که از دو شرکت «تهیه و تولید مواد معدنی» و «طرح توسعه و تجهیز معادن طبس» برای انتقال تجهیزات و نیروی انسانی به معدن سنگرود آمده بودند را با خود به یکی از تونل‌ها (تونل شماره ۹) بردند تا از نزدیک به آن‌ها نشان دهند که این معدن سرشار از رگه‌های زغال سنگ است.

زندگی در منطقه رو به نابودی است

یکی از کارگران امروز (18 دی) در توصیف شرایط زندگی کارگران معترض گفت: شرایط کار و زندگی کارگران این معدن که ۸ ماه حقوق نگرفته‌اند بسیار سخت شده است. آن‌ها دیروز با تحصن در عمق زمین به گونه ای یک اعتراض انتحاری انجام دادند چون احتمال خطر در تونل های زغال سنگ تعطیل شده بسیار بالاست.

او گفت: چرا دولت مردان بدون در نظر گرفتن همه شرایطی که کارگران با آن روبرو هستند مصوباتی را یکسویه به نفع دولت تصویب می‌کنند. چرا شرایط زندگی، درآمد، کار و شرایط خانوادگی کارگران در مصوبات دولت دیده نمی‌شود. ما چگونه می‌توانیم با‌‌ رها کردن خانواده‌هایمان در دل ارتفاعات رودبار برای دریافت حقوق ناچیزی هزاران کیلومتر دور‌تر از خانواده‌هایمان کار کنیم.

او گفت: دیگر خسته شده‌ایم، تعطیلی معدن صدمات جبران ناپذیری را به خانواده‌های مان وارد کرده است. تعطیلی معدن و بی پولی کارگران معدن که عمده ساکنان این منطقه هستند سبب شده بسیاری از کسبه و اصناف، کسب و کار خود را به شهرهای اطراف انتقال دهند. با خالی شدن سکنه روستا‌ها، مدارس هم یک به یک در حال تعطیلی هستند.

این کارگر در پایان گفت: اشتغال مردم در سالهای گذشته از طریق سه واحد صنعتی معدن سنگرود، سیمان لوشان و کارخانه آب معدنی داماش تامین می شد اما حالا با تعطیلی این سه واحد صنعتی، زندگی هم در این منطقه در حال از بین رفتن است.

خبری دیگر از خصوصی سازی و اخراج کارگران

در ادامه سیاست خصوصی سازی وکاهش هزینه ها ی ادارات و سازمانهای دولتی، شهرداری سقز، اداره فضای سبز این شهر را به بخش خصوصی واگذار کرد که نتیجه آن طبق معمول چیزی نبود جز اخراج  و بیکار شدن 60 نفر از کارگران فضای سبز این شهر. این کارگران علیرغم پی گیری های مکرر و چندین بار مراجعه به اداره کار، تاکنون نتیجه ای نگرفته اند و کارفرمای جدید نیز حاضر به پذیرفتن انها نمی باشد.

آنچه که در این میان هیچ اهمیتی برای سرمایه داری و ارگان ها و نهادهای تابعه و در این جا شهرداری سقز و همچنین کارفرمای جدید ندارد، زندگی و سرنوشت کارگران و خانواده های آنها است.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن هر نوع اخراج و بیکار سازی تحت هر عنوان بار دیگر تاکید می کند که کارگران برای مواجهه با چنین سیاستهای ضد کارگری و جهت دفاع از منافع خود چاره ای ندارند جز اینکه تشکلهای مستقل خودرا ایجاد کنند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

93/10/18

3کارگر درریزش معدن زغال‌سنگ گله‌توت زرند مجروح شدند - وخامت حال یکی از کارگران

در حادثه ریزش معدن زغال‌سنگ گله‌توت این شهرستان سه کارگر مجروح شدند.

به گزارش18 دی فارس ، حبیب‌الله خنجری امشب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عصر امروز در حادثه ریزش معدن زغال‌سنگ گله‌توت شهرستان زرند سه نفر مجروح شدند.

فرماندار زرند بیان کرد: پنج معدنچی در عمق 270 متری زمین مشغول به کار بودند که ناگهان بر اثر ریزش معدن سه نفر آنان دچار حادثه و به بیمارستان امام علی تامین اجتماعی زرند انتقال یافتند.

 

خنجری با بیان اینکه 230 کارگر در این معدن مشغول به کار هستند، خاطرنشان کرد: معدن گله‌توت در فاصله 40 کیلومتری شهرستان زرند قرار دارد.

آرش خالوئی‌ پور پزشک بیهوشی اتاق عمل بیمارستان تامین اجتماعی زرند نیز گفت: یکی از مصدومان جوان 24 ساله‌ای بود که به علت خونریزی داخلی و شدت جراحات وارده به یکی از بیمارستان‌های کرمان انتقال یافت.

کولبرجوانی در مرز شیخ‌صله با تیر مأموران نظامی سپاه جان سپرد

کولبر جوانی در مرز شهرستان ثلاث باباجانی بر اثر شلیک گلوله‌ی نظامیان حکومتی جان خود را از دست داد.

به گزارش 18دی کُردپا، نیروهای هنگ مرزی سپاه استان کرمانشاه با تیراندازی به یک کولبر به نام علی‌اکبر کیکاوسی، منجر به مرگ این جوان ٢٥ ساله شدند.

نظامیان سپاه ساعت ٢ بامداد امروز اقدام به "شلیک مستقیم" به این کولبرجوان کرده‌اند.

برپایه این گزارش،علی‌اکبر کیکاوسی دارای همسر و یک فرزند می‌باشد و جسد این جوان اهل روستای "رجوی" هم‌اکنون در مراکز درمانی کرمانشاه نگهداری می‌شود.

هیجدهم دی ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 

اخباروگزارشات کارگری19دی1393

 

- حمله ی تروریستی به دفتر مجله ی " شارلی ابدو " محکوم است!

-  مهدی فراحی از دادگاه مجدد به انفرادی مجدد منتقل شد!!!

- صدور حکم زندان نه و نیم ساله علیه فعال کارگری ، بهنام ابراهیم زاده را محکوم می کنیم!!!

- اعتصاب کارگران کارخانه سرامیک های صنعتی اردکان

- گزارش کارگر فلزکار از ایران خودرو:

-  اعتراض كارگران معدن سنگرود

- افزایش575درصدی هزینه مواد خوراکی!

 

حمله ی تروریستی به دفتر مجله ی " شارلی ابدو " محکوم است!

نویسندگان ، روزنامه نگاران و مردم فرانسه

خبر حمله ی وحشیانه ی مرتجعین تروریست  به دفترمجله ی  طنز " شارلی ابدو " و جان باختن  دوازده تن از روزنامه نگاران، کاریکاتوریست¬ها و دیگر افراد بی گناه ، موجی از خشم و اندوه میان شاعران ، نویسندگان و روزنامه نگاران ایران برانگیخته است . نویسندگان و مردم ایران در راه آزادی بیان بسیار قربانی داده¬اند و به خوبی رنج و خشم شما را درک می¬کنند.

طراحان و عاملان این جنایت هولناک ،  دشمنان آزادی اندیشه و بیان و پیروان جهل و خرافه اند که هدفی جز استیلای عقب¬ماندگی بر جهان ندارند . رهایی از این بداندیشان جز برافراشتن پرچم آزادی بیان بی هیچ حصر و استثنا در سراسر جهان راه دیگری ندارد.

کانون نویسندگان ایران ضمن  ابراز همدردی با شما همکاران گرامی ، خانواده های قربانیان و مردم فرانسه ، این اقدام جنایتکارانه و ضد آزادی را به شدت محکوم می کند و اطمینان دارد که چنین اعمال ددمنشانه ای ، کوچک ترین خللی در عزم و اراده ی شما برای دفاع از آزادی اندیشه و بیان و ضدیت با بیگانه¬ستیزی و نژاد پرستی وارد نمی کند .

کانون نویسندگان ایران

  18 دی   1393     

  مهدی فراحی از دادگاه مجدد به انفرادی مجدد منتقل شد!!!

روز شنبه 13/10/1393 مهدی فراحی شاندیز یکی از اعضای کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری  را که در اول ماه مه 1388 در پارک لاله دستگیر شده بود و هم اکنون در زندان گوهر دشت است ،از سلول انفرادی به دادگاه انقلاب شعبه 15 به ریاست قاضی صلواتی بردند تا تحت پوشش طرح جدید پرونده سازی های دروغین با اتهامات ساختگی طی برنامه جدیدی که جمهوری اسلامی برای محاکمه و تنبیه زندانیان سیاسی مقاوم برای شکستن مقاومت آنها طراحی کرده است وادار به تسلیم کنند یا مورد محاکمه مجدد قرار بدهد ، (همان گونه که در رابطه با بهنام ابراهیم زاده عمل کردند ) مهدی فراحی شاندیز در مقابل اتهامات دروغین  و ساختگی قاضی صلواتی ضمن رد تمامی اتهامات دست به افشاگری های زد که قاضی صلواتی تحمل شنیدن واقعیت ها را نداشت دستور داد شاندیز را مجدد به انفرادی منتقل کنند و تا زمانی که دست از افشاگری بر نداشته و اتهامات را قبول نکرده است در انفرادی بماند.

ما ضمن محکوم کردن طرح جدید پرونده سازی قوه قضائیه و نهاد های مربوط به زندانها و همچنین عمل ضد انسانی و ضد کارگری محاکمه مجدد زندانیان را عمل ددمنشانه حکومت ارتجاعی سرمایه داری جمهوری اسلامی می دانیم ، و از تمامی مردم آزادی خواه و کارگران و مبارزان و از جوانان می خواهیم از هر طریق ممکن به مقابله با این طرح جدید بر خیزند.

مهدی فراحی شاندیز را از محاکمه مجدد و انفرادی نجات بدهیم.

اجازه ندهیم جمهوری اسلامی با طرح جدید زندانیان سیاسی و کارگری را مجددا" محاکمه کند.

کمیته حمایت از شاهرخ زمانی

18/10/1393

صدور حکم زندان نه و نیم ساله علیه فعال کارگری ، بهنام ابراهیم زاده را محکوم می کنیم!!!

نهاد های حکومت سرمایه داری ، در جهت حفظ حاکمیت طبقاتی و حفظ قدرت در دستتان عوامل سرمایه داری حاضر در قدرت، مانند دزدان میلیاردری اموال مردم و یا توسط مافیای قدرت و ثروت، در جهت چپاول و انباشت ثروت های نجومی، به بهای گرسنگی ، بی خانمانی ، افسردگی ، در یک کلام ایران را به بهشت میلیاردرهای حاکم و جهنمی برای ما خانواده های 50 میلیونی کارگری تبدیل کرده اند.

ضمن تحمیل مرگ تدریجی به ما کارگران از طریق گرانی نان، آب ، برق ، گاز، گرانی کرایه ها و مسکن ، ایجاد بیکاری های میلیونی ، معوقه کردن دستمزدهای ناچیز، سرکوب ، دستگیری و محاکمه کارگران معترض و اعتصابی ، پولی کردن بیمارستانها ، بهداشت و درمان ، پولی کردن مدارس و دانشگاه ها ، فروش اموال عمومی و خدماتی به بخش خصوصی ، محروم کردن فرزندان ما کارگران از تحصیل، ... باعث رشد و شدت یابی هر چه بیشتر معضلات ضد اجتماعی و ضد انسانی نظام سرمایه داری از جمله فساد، اعتیاد ، فحشا، کودکان کار، کودکان خیابان ، طلاق ، دزدی ، اختلاس ، بیکاری و ... در جامعه ایران شده و می شوند.

هر گاه کارگران آگاه و فعال بخواهند با اعتراض و با ایجاد تشکل، طبق وظیفه طبقاتی خود از حق و حقوق خود و هم طبقه ای هایشان دفاع کنند،  نهاد های مختلف اقدام به سر کوب و تنبیه آنان می کنند، در شرایطی که برادران و خواهران ما در سراسر کشور در مقابله با این نا برابری و نا عدالتی و تبعیض، هر روز دامنه اعتصابات و اعتراضات خود را مانند واگن پارس ، پارس خودرو تهران ، اعتصاب سراسری کارگران برق ، ایران تایر ، البرز و ... گسترده تر ، عمیقتر ، و آگاهانه تر پیش میگیرند و در زمانی که ضرورت ایجاد تشکل های مستقل صنفی و سراسری در قالب فدراسیون سراسری برای ادامه سازمان یافته، با برنامه و  سراسری اعتصابات حیاتی و در حکم مرگ و زندگی برای جنبش کارگری است، دادن حکم دو باره نه و نیم سال  به بهنام ابراهیم زاده عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری در حقیقت جلو گیری با ترس و وحشت از ایجاد شدن اتحادیه های سراسری بعنوان یکی از مهمترین ابزار مقاومت و مقابله و مبارزه سازمان یافته مشترک ما 14 میلیونی طبقه کارگردر برابر سیاست های ضد کارگری دولت سرمایه داری می باشد، سرمایه داران میخواهند در سایه برنامه های سرکوب گرانه و ایجاد رعب و وحشت از طریق دادگاه ها و زندانها به عمر ننگین حکومت خود و استثمار کارگران و غارت و چپاول مالی ادامه دهند.

تنها گناه نابخشودنی این کارگر آگاه کارخانه( بهنام ابراهیم زاده) در مقابل طبقه استثمار گر حاکم تلاش برای ایجاد تشکل های مستقل سراسری کارگری می باشد.

کارگران :

با ایجاد تشکل مستقل سندیکایی و با ایجاد فدراسیون سراسری به مثابه تنها وسیله تحقق مطالبات صنفی مان مانند امنیت شغلی ، دستمزد شایسته ، حق تشکل، حق اعتصاب،  بیمه های درمانی، بیمه های بیکاری ،  ... از کار افتادگی  و غیره  به مقابله با سیاست های ضد کارگری حکومت سرمایه داری بر خیزیم. مبارزه برای آزادی بهنام و همه ی فعالین کارگری مبارزه برای حق حیات انسانی می باشد.

از هر طریق ممکن مانند طومار ، تحصن در مقابل قوه قضائیه ، اعتصاب و ... به مقابله با سیاست های دولت سرمایه داری بر خیزیم .

سندیکای کارگران نقاشان استان البرز

هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزئینات تهران و حومه

انجمن سلامت اجتماعی آذربایجان

کارگران پیشرو بندر عباس

18/10/1393

اعتصاب کارگران کارخانه سرامیک های صنعتی اردکان

کارگران کارخانه سرامیک های صنعتی اردکان به دلیل عدم پرداخت حقوق و حق بهره بری خود اعتصاب کردند .

به گزارش19دی اردکان گویا ، کارگران کارخانه سرامیک های صنعتی اردکان به دلیل عدم پرداخت حقوق و حق بهره بری خود اعتصاب کردند .

لازم به ذکر است این اولین اعتصاب کارگران این شرکت نمی باشد .

شرکت سرامیکهای صنعتی اردکان بزرگترین تولید کننده انواع سرامیکهای صنعتی در خاورمیانه ،واقع در شهرک صنعتی اردکان،در سال 1374 به ثبت و در سال 1376 به بهره برداری رسید. این شرکت به عنوان تنها تولید کننده سرامیک های صنعتی بر پایه آلومینایی و بزرگترین تولید کننده سرامیک های صنعتی بر پایه سیلیکاتی در ایران کار خود را آغازکرد.

گزارش کارگر فلزکار از ایران خودرو:

 

خیلی ها می خواهند بدانند که اعتصاب در ایران خودرو از کجا شروع شد. با آشنایی که کارگران ایران خودرو با کارگران پارس خودرو و سایپا  داشتند ، از نزدیک اخبار اعتصاب و اعتراض به کمی دستمزد هایشان را پی گیری می کردند در نتیجه این تفکر در ذهن ما کارگران ایران خودرو شکل گرفت که چرا ما از این شکل اعتصاب غذا استفاده نکنیم. از روز 17 دیماه اعتصاب غذا که همان نرفتن به رستوران و نگرفتن غذا است ،  ابتدا در بخش هایی از کارخانه جنوبی که بخش اصلی تولید و خطوط مونتاژ و قطعات بدنه  در آنجا انجام می گیرد، شکل گرفت  و سپس در همان روز همه قسمت های کارخانه جنوبی را شامل شد .یعنی کارگران به رستوران رفته غذا را در سطل های اشغال ریختند. از فردای آن روز قسمت شمالی که شامل  سالن رنگ ، سالن تولید ال نود ، سالن مونتاژ پژو پارس و سالن پرس هم به این اعتصاب گره خورد و  تمام بخش های تولیدی کارخانه در اعتصاب غذا شرکت کردند و از رفتن به رستوران سرباز زدند. این اولین بار  است که تمام کارخانه بطور یک پارچه اعتصاب غذا می کند و به یک حرکت اعتراضی می پیوندد.

 مدیریت برای اینکه بتواند این حرکت اعتراضی یکپارچه را در هم بشکند ، سهام بلوکه شده کارگران را آزاد کرد که موثر نبود و اعتصاب همچنان ادامه دارد. مدیریت در فاز دوم برای به شکست کشاندن این اعتراض مثل همیشه قول داد که بزودی افزایشی در دریافتی ها رخ خواهد داد. اما کارگران این بار گول نخوردند و به مدیریت گفته شده که :« قولش را بصورت کتبی ابلاغ کند .» در ضمن کارگران به مدیریت پیغام دادند که :« باید پایه حقوق 20 الی 30 درصد اضافه شود. ما انتظار پاداش نداریم و حق مان را می خواهیم

 مدیریت همیشه در این گونه اعترض ها می آید و کمی پاداش به کارگران می دهد و بعد هم دیگر خبری از پاداش نیست.

شایعه شده که هاشم یکه زارع که کارگران به او هاشم گدا می گویند ، گفته که :« اگر من بدانم تا چند سال این ها دیگر اعتصاب نمی کنند من حقوقشان را اضافه می کنم می ترسم این اضافه حقوق را بگیرند و باز چند ماه دیگر یک چیز دیگر بخواهند

اگر در روز شنبه به خواسته های کارگران توجه نشود ، کارگران تصمیم گرفته اند که از سوار شدن به سرویس ها خوداری کنند و سرویس های حمل و نقل را تحریم کنند. ما می خواهیم با این کار اعتراض مان را به خیابان ها بکشانیم.

منتظر اخبار جدید باشید.

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک

1393/10/18

  اعتراض كارگران معدن سنگرود

یکی از آخرین اعتراضات کارگران معدن

حبس کردن خود در تونل معدن، راهی برای نشان دادن اعتراض

پس از خودزنی یکی از کارگران معدن طلای آقدره، این بار صد نفر کارگران معدن سنگرود به طور گروهی دست به تحصن در تونلی زدند که به دلیل وجود گاز احتمال انفجار آن بالاست. شاید این حرکت را بتوان نمادی از اقدام به خودکشی دسته جمعی دانست. انحلال معدن، حل نشدن مشکل بیمه بیکاری و بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور عدم دریافت حقوق به مدت 8 ماه و… سبب شد که کارگران معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی) این بار برای تحصن یکی از تونل های معدن را انتخاب کنند.

کارگران خسته از این همه بی‌توجهی می‌گویند به دلیل عملی نشدن وعده‌های داده شده، می‌خواهند خود را در معدن حبس کنند.

این کارگران که سال‌ها کار سخت در معدن را تحمل کرده‌اند، اکنون به دلیل فاصله‌ای که در سال‌های گذشته در کار معدن افتاد و کارگران معدن سنگرود بدون تحت پوشش قرار گرفتن بیمه بیکاری، بیکار شدند، حتا نمی‌تواند بازنشسته شود.

هر چند این اعتراض با مداخله‌ی ماموران انتظامی به طور موقت خاتمه یافت اما مساله‌ی اصلی کارگران که تامین هزینه‌های زندگی‌شان است بدون پاسخ هم چنان باقی است. سود آوری معدن برای صاحبان آن؟! تنها دلیل تعطیلی یا آغاز به کار یک معدن یا واحد تولیدی است. اینکه چه بر سر کارگران می آید نه برای صاحبان معادن مهم است و نه مسوولان؟ تنها پیگیری و اقدامات دسته جمعی و متشکل کارگران می تواند به آنان کمک کند که به خواسته‌هایشان دست یابند.    

    http://www.kanoonm.com/1627#more-1627

افزایش575درصدی هزینه مواد خوراکی!

* هزینه ماهیانه زندگی خانوار 4 نفره کارگری در سال 84 به میزان 558 هزار و 575 تومان بوده که این میزان در سال 92 به 2 میلیون و 732 هزار و 587 تومان رسید که نشان دهنده 490 درصد افزایش است.

* میانگین هزینه مواد خوراکی از ماهیانه 124 هزار و 832 تومان سال 84 به 717 هزار و 806 تومان سال 92 رسید که نشان دهنده 575 درصد رشد در هزینه های خوراکی است.

* میانگین شاخص اجاره مسکن از 38 سال 84 به 136 در سال 92 افزایش یافت که نشان دهنده 360 درصد افزایش در این بخش است.

* دستمزد با احتساب کلیه مزایا در سال 84 به میزان 161 هزار و 110 تومان بوده که این میزان در سال 92 با 340 درصد افزایش به 540 هزار و 837 تومان رسید.

منبع:بخشی ازیک گزارش مهربتاریخ19دی

نوزدهم دی ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com