اخباروگزارشات کارگری   5    -   4    -   3   -  2  دی1393

 

 

اخباروگزارشات کارگری2دی1393

 

- بهنام در نوزدهمین روز اعتصاب غذا مجددا بی‌ هوش و به بهداری زندان منتقل شد

- گفتگوی راديو ندا بامحمودصالحی درباره بهنام ابراهیم زاده

- به رفتارهای نژادپرستانه نسبت به مهاجران درایران اعتراض کنیم!

- همبستگی با دانش آموزان افغان و پاکستانی

- اخراج 150 کارگر فضای سبز شهر سنندج

- بیکاری3هزارکارگررادرآمل تهدید می کند!

- ادامه روند نزولی نرخ مشارکت زنان در اقتصاد ایران-از هر 10 زن ایرانی 9 نفر خانه‌نشین است

-۱۱ درصد کودکان جهان کار اجباری می‌کنند

- کارگران خارجی، برخورد دولت و روند اقتصادی سال 2015 مالزی

اطلاعیه شماره ۳۹ کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده

بهنام در نوزدهمین روز اعتصاب غذا مجددا بی‌ هوش و به بهداری زندان منتقل شد

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

همانگونه که مطلع هستید بهنام از روز ۱۲ آذر ماه دست به اعتصاب غذا زد و از روز جمعه ۲۸ آذر ماه اعتصاب غذای خشک را آغاز کرد و همچنان هم در اعتصاب غذا به سر میبرد ، امروز اول دی‌ ماه ۱۳۹۳ ساعت ۸ صبح بهنام مجددا بی‌ هوش شد که توسط هم بندی‌هایش به بهداری زندان منتقل شد و در حالی‌ که بی‌ هوش بود پزشکان بهداری زندان به او سرم وصل کردند و تا ساعت ۱۲ زیر سرم در بهداری تحت مراقبت بود و بعد از آن دوباره به بند یک زندان بازگردانده شد.

کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده از تمامی‌ انسان‌های شریف و آزاده  و تشکل‌های کارگری در داخل و خارج از کشور   می‌خواهد از هیچ تلاش و کوششی در جهت رساندن صدای کارگران و فعالین کارگری زندانی دریغ نکنند و صدای این کارگران و فعالین کارگری زندانی باشند.

یکم دی‌ ماه ۱۳۹۳ 

شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده آقای محمود صالحی ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

k.d.behnam.ebrahimzadeh@gmail.com 
komitehbehnam1.blogfa.com

 گفتگوی راديو ندا بامحمودصالحی درباره بهنام ابراهیم زاده

محمود صالحي، سخنگوي كميته حمايت از بهنام ابراهيم زاده، در گفتگو با راديو ندا با اعلام خبر بيهوش شدن بهنام بدنبال ادامه اعتصاب غذاي خشك از روز جمعه ( 28 آذر) در زندان گوهردشت، گفت : '' ما بايد با تمام تواني كه داريم از زندانياني كه اعتصاب غذا كرده اند و خانواده هايشان حمايت كنيم تا به خواست و مطالباتشان برسند!''

گوش کنید: http://www.radioneda.de/2014/12/22/M_Salehi141222.mp3

به رفتارهای نژادپرستانه نسبت به مهاجران درایران اعتراض کنیم!

افغانی ها ممنوع!

مردم افغان بساط تان را جمع کنید و بروید!. رژیم اسلامی ایران دیگر به شما نیاز ندارد. دیگر خبری از روزهای سازندگی بعد از 8 سال جنگ و ویرانی ببار آمده نیست تا دولت بورژوازی ایران به نیروی کار شما نیازداشته باشد. شما حتی از زندگی در حاشیه ای ترین منطقه ی شهر درآلونک های که بجای در، پتوی کهنه ای برای محافظت از  گرما و سرماست آویزان است، از زندگی در آلونک های بدون آب شرب و حمام حتی از تنفس هوای پراز دود و خاک کوره های آجرپزی ممنوع  شده اید. به همت دست های پینه بسته ی شما پارک هایمان آباد شد و به لطف شهردار راسیست تهران، بر در ورودی پارک ها با بی شرمی تمام نوشتند:"ورود سگ ها و افغانی ها " ممنوع!.

رفتارهای ضد انسانی رژیم اسلامی به همینجا ختم نشد و هر روز زندگی را برای مردم بی پناه افغان مقیم ایران سخت تر میکند. جوانان و کودکانی که هرگز کشوری بنام افغانستان را ندیده اند و در ایران متولد شده اند، تهدید به اخراج از  کشور می شوند. کودکانی که بخاطر نداشتن شناسنامه، از رفتن به مدرسه محروم هستند و آنهایی هم که با هزاران بدبختی و نداری  موفق به دریافت کارت شناسایی شده اند تا با آینده ای مبهم حداقل سوادی داشته باشند و درس بخوانند باید سه برابر دیگر دانش آموزان شهریه بپردازند.

مدیران و معلمان درمانده و مستعصل از مشکلات و فشار زندگی که جمهوری اسلامی بر آنان تحمیل کرده بجای پرورش انسان هایی برای ساختن آینده ی بهتر و جامعه ای انسانی تر، درس نژادپرستی، حقارت، تحقیر را آموزش می دهند و مدرسه های ایران تبدیل به  شکنجه گاه  و خالی کردن عقده های روانی و محیطی ناامن برای این کودکان است.

جمهوری اسلامی سازماندهی شده با ایجاد تنفر کودکان ازهمکلاسی ش، از هم طبقه ای کارگر بافشردن گلوی خانواده های افغانی و ناامن کردن زندگی آنان می خواهد بحران اقتصادی، گرانی های سرسام آور، بیکاری و بی کفایتی و بی لیاقتی  ش را به گردن محروم ترین شهروندان که حتی حق اعتراض به هیچ دادگاهی را ندارند، بیاندازد.

وظیفه ی تمامی شهروندان و طبقه ی کارگری ست تا در مقابل این تبعیض و تعرض کثیف و آشکار نژادپرستی و رفتار غیرانسانی اعتراض کنیم. در دنیایی مدعیان تمدن امروز چنین رفتارهای شرم آور و تحقیرآمیزی علیه کودکان، جرم بزرگی تلقی شده و باید مجریان اصلی چنین رفتارهای شنیعی محاکمه شوند . باید علیه حکومت راسیست ایران اعتراض کرد تا دست از آزار و اذیت شهروندان افغانی برداشته و حق زندگی و برخورداری از امکانات شهروندی یکسان برای آنان را به رسمیت بشناسد.

شراره رضایی

22 دسامبر 2014

همبستگی با دانش آموزان افغان و پاکستانی

پس از انتشار دو رویداد تکان دهنده "تنبیه دانش آموزان افغان از سوی یک معلم در پاکدشت ورامین" و "کشتار دانش آموزان در پیشاور به دست طالبان پاکستان" طی هفته گذشته، یک معلم تبریزی و دانش آموزانش با انتشار عکسی در شبکه های اجتماعی از دانش آموزان افغان و پاکستانی حمایت کردند.

این معلم تبریزی عکسی از خود در کنار دانش آموزانش را در فیس بوک منتشر کرده است که در آن دانش آموزان پلاکاردی در دست دارند که بر روی آن نوشته شده است: "ما دانش آموزان ایرانی، دوست و همراه دانش آموزان افغان و پاکستانی هستیم."

http://iranwire.com/media/ostanwire/Javad-29.9.93-1.jpg.815x390_q85_crop_upscale.jpg

همدلی و حمایت این معلم تبریزی و دانش آموزانش با دانش آموزان افغان و پاکستانی در پیوند با دو خبری است که هفته گذشته درباره تنبیه عجیب دانش آموزان افغان مدرسه ای در پاکدشت ورامین و کشتار ده ها دانش آموز در پیشاور به دست طالبان پاکستان انجام شده است.

منبع:ایران وایر

اخراج 150 کارگر فضای سبز شهر سنندج

اتحادیه آزاد کارگران ایران: 150 کارگر فضای سبز مناطق 1- 2- -3 شهرداری سنندج دیروز اول دی ماه از کار اخراج شدند. اخراج این کارگران سالهاست که در این مقطع از سال ادامه دارد و هر ساله با فرا رسیدن اول دی ماه آنها بدون دریافت حقوق و واریز بیمه هایشان از کار خود اخراج میشوند و بار دیگر اول فروردین ماه سال بعد بکار گرفته میشوند. علیرغم اینکه اغلب این کارگران دارای سابقه کار تا 15 سال می باشند اما شهرداری سنندج با آنان همچون کارگران فصلی رفتار میکند و دادخواهیهای آنان در اداره کار سنندج و سایر نهادها تاکنون نتیجه ای نداده است. این کارگران در طول سه ماه زمستان کاملا به حال خود رها میشوند و کسی پاسخگوی زندگی و معیشت آنان در این فصل که فصل کم شدن کار در حوزه کارهای ساختمانی و... نیز می باشد نیست و طبق روال بیمه ای که در سال فقط 9 ماه از طرف شهرداری سنندج به حساب صندوق تامین اجتماعی برای این کارگران واریز میشود آنان پس از نزدیک به چهل سال کار قادر به بازنشستگی خواهند شد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – دوم دی ماه 1393

بیکاری3هزارکارگررادرآمل تهدید می کند!

3 هزار کارگردر شهرستان آمل که در واحدها و کارخانجات تولیدی و صنعتی مشغول هستند، خطر ریزش از کار را احساس می‌کنند.براساس آمار و ارقام 240 هزار واحد صنعتی سطح کشور هم در خطر ریزش قرار دارند.

  به گزارش2دی فارس، اظهار کرد: 30 درصد از واحدهای تولیدی این شهرستان هم‌اکنون در مرز تعطیلی قرار دارند که نیاز حمایت مسئولان به آنها بیش از گذشته احساس می‌شود.

وی با اعلام اینکه 3 هزار کارگر این شهرستان که در واحدها و کارخانجات تولیدی و صنعتی مشغول هستند، خطر ریزش از کار را احساس می‌کنند، افزود: براساس آمار و ارقام 240 هزار واحد صنعتی سطح کشور هم در خطر ریزش قرار دارند.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان آمل با اشاره به اینکه آمل یکی از مهم‌ترین شهرهای مازندران در زمینه تولید، اشتغال و صنعت است، اضافه کرد: حدود 35 درصد واحدهای این شهرستان نیز تاکنون تعطیل شدند.

جوادی خاطرنشان کرد: رکود اقتصادی، تحریم‌های شدید موجود علیه کشورمان، مشکلات بیمه تامین اجتماعی، واردات بی‌رویه و بالا بودن نرخ سود بانکی بیش از 27 درصد و ارزش افزوده هشت درصدی باعث شده تا واحدهای تولیدی رو به ورشکستگی رفته که در کنار آن ریزش کارگران و عدم توجیه اقتصادی سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران مطرح شود.

رئیس انجمن صنفی کارفرمایان آمل با اشاره به اینکه آمل بیش از 45 درصد تولید، صنعت و اشتغال مازندران را به خود اختصاص داده است، افزود: حدود 700 واحد صنعتی، کارخانه و مجموعه تولیدی در این شهرستان فعالیت داشته که در پنج شهرک صنعتی فاز یک و دو امامزاده عبدالله، رینه لاریجان، جمشیدآباد و بابکان مستقر هستند، هرچند واحدهای تولیدی زیادی نیز خارج از این شهرک‌ها فعال هستند.

وی در پایان گفت: واحدهای تولیدی و صنعتی محور هراز هم برای تردد ماشین‌های سنگین حامل مواد اولیه و مواد خام با پلیس راه مشکل دارند .

ادامه روند نزولی نرخ مشارکت زنان در اقتصاد ایران-از هر 10 زن ایرانی 9 نفر خانه‌نشین است

نرخ مشارکت زنان در اقتصاد ایران در فاصله سال‌های 84 تا تابستان امسال حدود هفت درصد کاهش یافته است.

نرخ مشارکت اقتصادی زنان بین 10 تا 60 سال در تابستان امسال به بیش از 11 درصد رسیده است. در واقع نرخ مشارکت اقتصادی زنان در فاصله سال‌های 84 تا تابستان امسال حدود هفت درصد کاهش یافت.

در همه این سال‌ها هم معمولا رابطه نرخ مشارکت اقتصادی زنان روندی مشابه روند این نرخ در بخش مردان داشت. اما سال 92 تنها سالی بود که هرچند نرخ مشارکت مردان بهبود یافت اما این نرخ در بخش زنان همچنان روند نزولی خود را طی کرد.

اما در مورد وضعیت بیکاری زنان همزمان با این نوسان‌های در نرخ مشارکت می‌توان اشاره کرد که معمولا در سال‌های اخیر هنگام افت نرخ مشارکت اقتصادی، وضعیت بیکاری بهبود یافته است. در شش سال 85 ، 86 ، 87 ، 89 ، 90 و 92 که نرخ مشارکت زنان با افت مواجه شد چهار سال نرخ بیکاری هم کاهش یافت و تنها در دو سال 87 و 90 نرخ بیکاری زنان رشد پیدا کرد. در واقع به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر هر بار که نرخ بیکاری کاهش یافته همزمان با کاهش نرخ مشارکت اقتصادی زنان بوده است.

 

موضوع قابل توجه دیگر درباره نرخ بیکاری زنان این است که معمولا این نرخ بیش از دو برابر نرخ بیکاری مردان بوده است. با وجود این در آخرین آمار وضعیت بیکاری کشور این نسبت بیشتر شده و هرچند نرخ بیکاری مردان حدود هشت درصد اعلام شده اما این نرخ برای زنان بیش از 18 درصد ثبت شده است.

ممنوعیت‌های جدید اشتغال زنان

تابستان امسال شهرداری تهران بخشنامه‌ای را ابلاغ کرد که بر اساس آن از مدیران ارشد و میانی این سازمان درخواست شد که تنها از مردان به عنوان کارمند (مسوول دفتر، اپراتور، منشی و...) استفاده کنند. بخشنامه‌ای که واکنش‌های بسیاری را در پی داشت.

چند ماه بعد اعلام شد که اشتغال زنان در کافی‌شاپ‌ها ممنوع است. در این مورد رئیس پلیس اماکن ناجا گفته بود: با توجه به اینکه قوانین حاکم بر کافی‌شاپ‌ها، همچون قوانین قهوه‌خانه‌ها است، از این رو اشتغال زنان در کافی‌شاپ‌ها نیز ممنوع است. این ممنوعیت نیز واکنش‌های بسیاری را در پی داشت.

پس از این دو اتفاق در امسال، این بار در مجلس بود که محدودیت‌های جدید برای اشتغال زنان پیگیری شد. در طرح جدیدی که در مجلس اعلام وصول شد، اشتغال زنان منوط به رعایت "حرمت" آنها و پرهیز از اختلاط با مردان دانسته و در صورت نیازمندی نوع کار واحد صنفی به کار شبانه زنان، کارفرما نیازمند دریافت مجوز از اداره اماکن نیروی انتظامی خواهد بود.

این‌ها تنها چند مورد از محدودیت‌هایی بوده که در چند وقت اخیر در مورد اشتغال زنان رخ داده، محدودیت‌هایی که در هشت سال اخیر تعداد آنها به اندازه‌ای بود که به نظر می‌رسد در نهایت در نرخ مشارکت زنان خودش را نشان داده است.

ـ جدول نرخ مشارکت زنان و مردان در سال‌های اخیر(منبع:مرکز آمار ایران)

سال

نرخ مشارکت کل– درصد

نرخ مشارکت مردان –درصد

نرخ مشارکت زنان –درصد

1384

41

64.7

17

1385

40.5

63.9

16.4

1386

39.8

63.5

15.6

1387

38

61.9

13.6

1388

38.9

62.8

14.5

1389

38.3

62.1

14.1

1390

36.9

60.7

12.6

1391

37.7

61.1

13.8

1392

37.6

63

12.4

1393(تابستان)

37.2

62.7

11.7

گوشه های ازیک گزارش اقتصادنیوزبتاریخ2دی

۱۱ درصد کودکان جهان کار اجباری می‌کنند

آمارهای جهانی نشان می‌دهد ۱۱ درصد از کودکان در سراسر جهان در معرض کار اجباری هستند.

به گزارش اخبار دریافتی در حال حاضر ۱۶۸ میلیون کودک در سراسر جهان در معرض کار اجباری هستند اما از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ آمار این کودکان به یک سوم کاهش یافته است.

سازمان بین المللی کار در گزارشی اعلام کرد: در تمام کشورهای جهان مساله آزار و اذیت کودکان و کار اجباری وجود دارد اما به رغم خطر ۱۱ درصدی کار اجباری در جهان، این آمار هر سال در حال کاهش است چرا که بسیاری از کشور‌ها اقدامات قانونی خود را برای مبارزه با کار اجباری کودکان افزایش داده‌اند.

سی‌اس مانیتور در این باره گزارش داد، در ۲۵ اکتبر سال جاری میلادی (۲۰۱۴) آمریکای لاتین و کشورهای حوزه دریای کارائیب توافقنامه‌ای را امضا کردند که به موجب آن تمام انواع کار اجباری کودکان را تا سال ۲۰۲۰ میلادی در این مناطق ریشه کن کنند.

با وجود روند رو به کاهش سالانه آمارهای جهانی کار اجباری کودکان، این روند در سطح جهانی و منطقه‌ای به کندی پیش می‌رود. کار اجباری کودکان، علت و معلول فقر در جوامع مختلف است و بر کودکان، خانواده‌های آن‌ها، کشور و رشد جوامع تاثیر سوء می‌گذارد. کشورهای آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب رتبه سوم را به لحاظ بالا‌ترین نرخ کودکان کار در جهان دارند.

رتبه‌های اول و دوم به ترتیب مربوط به کشورهای آفریقایی و آسیا – اقیانوسیه می‌شود. هرچند در کشورهای آفریقایی این آمار کاهش یافته اما این روند به کندی پیش می‌رود.

گزارش اخیر سازمان بین المللی کار به کشورهای آفریقایی هشدار می‌دهد که هرچه سریع‌تر با این مساله مبارزه کنند. گزارش این سازمان همچنین به تغییر نوع کار اجباری کودکان اشاره می‌کند. پیش از این کودکان (۵۹ درصد) در بخش کشاورزی مجبور به کار بودند اما امروزه بکارگیری آن‌ها در بخش‌های خدماتی بیشتر شده است.

برگرفته ازایلنا

کارگران خارجی، برخورد دولت و روند اقتصادی سال 2015 مالزی

رسانه های مالزی اخیرا از اخراج بیش از 500 هزار کارگر خارجی از این کشور خبر دادند.

دولت مالزی سال 2011 بر اساس قانونی موسوم به ' 6 پی' تصمیم گرفت تعداد مهاجران غیرقانونی که به این کشور وارد شده اند و یا کارگرانی که روادید آنها پایان یافته اما همچنان در مالزی به سر می برد را کاهش دهد.

پس از اعلام این قانون، مهاجران غیرقانونی ملزم به ثبت نام از طریق وزارت کشور مالزی شدند. پس از ثبت نام، به این کارگران اجازه داده شد تا نخستین ماه سال 2015 در مالزی حضور داشته باشند و به کار خود ادامه دهند.

با توجه به این قانون اکنون حدود 500 هزار کارگر خارجی نیازمند ترک این کشور هستند. از سوی دیگر کارفرمایان مالزیایی برای به خدمت گرفتن نیروی انسانی مورد نیاز خود به یک بازه زمانی حدود 9 ماهه نیاز دارند تا بتواند فرایند قانونی صدور روادید کار را برای نیروهای جدید اخذ کنند.

این رویه به معنی آسیب اقتصاد مالزی در سال آینده است که ناشی از نبود نیروی انسانی کافی می شود.

از سویی اجرای طرح های مالزی که زمان برای آنها بسیار گرانبهاست با چالش های مختلفی از جمله زمان تحویل پروژه مواجه می شوند که این امر پرداخت جریمه های سنگین را برای آنها در پی خواهد داشت.

بخش کشاورزی و ساخت وساز مالزی از جمله بخش هایی هستند که به طور قابل ملاحظه ای به نیروی کار خارجی وابسته هستند.

هر چند که برخی از کارشناسان مالزیایی بر این باور هستند که اتکا به کارگران خارجی نظام اقتصادی مالزی را ناسالم می کند، اما این مواضع در زمان حاضر نمی تواند راه حل مناسبی برای تامین نیروی انسانی این کشور باشد.

سال 2015 از ابعاد مخلتف برای مالزی اهمیت دارد. در این سال قرار است مالیات جدیدی تحت عنوان مالیات بر کالا و خدمات اخذ شود. سوخت در مالزی در ماه پایانی امسال آخرین ایستگاه یارانه ای خود را پشت سر گذاشت و قیمت شناور آن که به صورت ماهیانه اعلام می شود موجی از نگرانی را برای ساکنان این کشور استوایی به ارمغان آورده است.

 

کاهش بهای جهانی نفت به بشکه ای حدود 60 دلار برای مالزی که در بودجه سال آینده خود بهای هر بشکه نفت را 110 دلار پیش بینی کرده است، تنها نشانه هایی از یک سال پر نشیب و فراز در بخش اقتصادی است.

مالزی برای تداوم توسعه اقتصادی خود به دستکم دو میلیون و 900 هزار کارگر خارجی نیازمند است تا بتواند نیاز پنج میلیون و 800 هزار نفری خود به کارگران خارجی را تامین کند.

در حال حاضر پنج میلیون و 800 هزار کارگر خارجی قانونی و غیرقانونی در مالزی مشغول به کار هستند که نیمی از آنها با پایان یافتن مهلت قانونی خود باید این کشور را ترک کنند که از این تعداد حدود 500 هزار نفر تنها بر اساس برنامه '6 پی' نیازمند ترک مالزی هستند.

مساله کارگران خارجی اکنون به موضوع داغ محافل داخلی مالزی تبدیل شده است تا با نوع مواجهه دولت مالزی نخستین نشانه های روند اقتصادی این کشور در سال آینده از هم اکنون تعیین شود.

منبع-ایرنا-2دی

دوم دی ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 

 

 

اخباروگزارشات کارگری3و4 دی 1393

- تداوم اعتصاب غذای بهنام

- نامه بهنام ابراهیم زاده دربیستمین روزاعتصاب غذایش به فرزندش نیما!

- دیدار کارگران و فعالین کارگری از خانواده ی بازداشت شدگان کمیته هماهنگی

- اعتراض کارگران کارخانه بیکارشده قند قهستان وخانواده هایشان همزمان با سفرروحانی به خراسان جنوبی وسکوت مطلق خبرگزاری های حکومتی!

- تجمع کارگران معدن کوشک بافق در اداره کار

- پشت گوش انداختن مطالبات پرستاران توسط وزارت بهداشت!

- کارگران کارخانه بلورک قزوین پنج ماه حقوق طلبکارند

- بلاتکلیفی300 کارگر اخراجی راک سرامیک علیرغم تایید حکم بازگشت به کارشان

- دو کارگر ساختمانی جوان براثر ریزش دیوار جان باختند

- باز هم مرگ یک کارگر!

- مرگ کارگر معدن «همکار» بدلیل کمبود ایمنی و شرایط غیر استاندارد کار

- یک کودک کار بر اثر تصادف در شهرک اندیشه کرج کشته شد

- کولبری ٣٠ ساله با گلوله پاسگاه مرزی سلماس کشته شد

- هر2 روز یک کارگر نپالی درقطرجان خود را از دست می دهد

اطلاعیه شماره ۴۰ کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده

تداوم اعتصاب غذای بهنام

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

همانگونه که مطلع هستید بهنام ابراهیم زاده از تاریخ ۱۲ آذر ماه در اعتصاب غذا به سر میبرد و از ۲۸ آذر ماه اعتصاب غذای خشک را آغاز کرده است که امروز ۲۲ روز از اعتصاب غذای  بهنام می‌گذرد ، بهنام امروز طی‌ تماسی با خانواده مجددا اعلام کرد تا رسیدن به خواسته‌هایش  اعتصاب غذا را ادامه میدهد و اخباراتی  مبنی بر پایان اعتصاب غذای بهنام کاملا کذب است و تنها خبر رسمی‌ در این زمینه از طریق کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده منتشر میشود و رسمیت دارد.

کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ضمن محکومیت تمامی‌ فشار‌ها بر کارگران و فعالین کارگری زندانی خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران زندانی و زندانیان سیاسی است.

چهارم دی‌ ماه ۱۳۹۳

شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده آقای محمود صالحی ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

k.d.behnam.ebrahimzadeh@gmail.com

komitehbehnam1.blogfa.com

نامه بهنام ابراهیم زاده دربیستمین روزاعتصاب غذایش به فرزندش نیما!

نیما عزیزم سلام،

امروز که بیست روز از اعتصاب غذای من می‌گذرد بیش از هر زمان دیگر دردهای تن دردمند و نحیف تو را درک می‌کنم. هنوز دبستان را تمام نکرده بودی که مجبور شدم ت‌‌نهایت بگذارم و حالا پنج سال از آن روزهای سخت می‌گذرد، و هزاران شب و روز ما به دور از هم سپری شده است.

پسر نازنین‌ام مسئولان پرونده من را به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب دادند تا بار دیگر برایم پرونده سازی کرده و برایم محکومیت تازه‌ای صادر کنند. تازه به این هم بسنده نکرده و پس از بازگشت از دادگاه که با توهین و آزار و اذیت همراه بود، من را از بند زندانیان سیاسی به بند ۱ که به زندانیان خطرناک و محکوم به اعدام تعلق دارد منتقل کردند.

نیما، مطمئنم تو درک می‌کنی چرا من این روز‌ها نیستم تا تن رنجورت را در آغوش بگیرم و بر پیشانی بلندت بوسه بزنم.

نیما جان متاسفم که بیش از این چند خط نمی‌توانم بنویسم. شاید از من عصبانی باشی. شاید ناراحت، شاید صبرت تمام شده باشد، شاید درد سرطان امانت را بریده باشد. شاید وقتی بزرگ‌تر شدی من را ببخشی و درد پدری را که به جرم تلاش برای درمان سرطان بدخیم استبداد در زندان اشک می‌ریزد را بفهمی.

پسرم! درد بی‌غذایی آن قدر روحم را شکنجه نمی‌کند که درد بی‌نیمایی.

فدای پسر قهرمانم بشوم که چون سرو در طوفان ایستاده است و خم به ابرو نمی‌آورد.

مراقب خودت و مادرت باش.

بابا بهنام

۲ دی ماه

دیدار کارگران و فعالین کارگری از خانواده ی بازداشت شدگان کمیته هماهنگی

بر اساس گزارش رسیده، روز سه شنبه 2/10/93جمع کثیری از کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، طی یک دیدار از خانواده های ریبوار عبداللهی و فرزاد مرادی نیا، حمایت بی دریغ خود را از این عزیزان ابراز نموده، و بار دیگر بر حقانیت فعالیت های آنان و تمامی مواضع جنبش کارگری تأکید ورزیدند، و خواستار حمایت توده ی کارگران از مواضع  فعالین و تشکل های کارگری، در رهایی از تمامی اشکال ستم طبقاتی شدند.

در پایان حاضرین ضمن تقبیحِ تعرض های اخیر نیروهای امنیتی به صفوف فعالین کارگری و دیگر عرصه های اجتماعی، و محکوم نمودن بازداشت اعضای کمیته هماهنگی فردین میرکی، فرزاد مرادی نیا و ریبوار عبداللهی، خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و فعالین کارگری دربند شدند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

3 دی 1393

اعتراض کارگران کارخانه بیکارشده قند قهستان وخانواده هایشان همزمان با سفرروحانی به خراسان جنوبی وسکوت مطلق خبرگزاری های حکومتی!

جمعی از کارگران کارخانه قند قهستان به همراه خانواده های خود دراعتراض به تعطیلی این واحدتولیدی وبیکارشدنشان، همزمان با سفرروحانی به استان خراسان جنوبی بتاریخ3دی وسخنرانیش دراستادیوم آزادی بیرجند، وارد استادیوم شدند.

به گزارش 3دی خاورستان، یکی از کارگران این کارخانه که نخواست نامش فاش شود گفت: مدت هاست این کارخانه تعطیل هست و بارها و بارها به مسئولین گفته شده اما هنوز شاهد اقدام عملی از سوی آنها نبودیم.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 300 کارگراین کارخانه بیش از 3 ماه است که خانه نشین شده اند و انتظارم از دولت اینکه جلوی ظلم مدیران این کارخانه را به کارگران بگیرد.

وی در پایان افزود: ما وام هایی برای فعال سازی این کارخانه گرفتیم که بدلیل عدم پرداختش ازجانب کارفرما، حالا تمام فشار بانکها به سمت ما شده و زندگی برای ما و خانواده هایمان خیلی سخت شده است.

قابل یادآوریست که روحانی درسفرش به خراسان جنوبی درنشست های متعددی ازجمله جلسه سرمایه داران شرکت کردوخبرگزاری های حکومتی دراین باره قلم فرسایی کردند.

دراین سفراستانی نه تنها به کارگران اهمیتی داده نشد ونشستی با آنها برگزارنشد حتی خبرگزاری های حکومتی از حضوراعتراضی بیش از300کارگرکارخانه قندقهستان گزارشی منتشرنکردند وتمامی آنها سکوت مطلق اختیارکردند.

تجمع کارگران معدن کوشک بافق در اداره کار

کارفرمای معدن کوشک بافق از انعقاد قرارداد طبق قانون با کارگران خودداری و اصرار به اخراج تعدادی از آنان دارد.

امروز4دی کارگران معدن کوشک جهت دادخواهی به اداره کار مراجعه و وکیل آنان جلسه ای با رئیس اداره تشکیل داد.

به گزارش4دی بافق پویا،وضعیت کارگران وارد فاز جدیدی شده  و بین کارگران سخن از سفر به تهران بود،فروغی جداری وکیل کارگران گفت: موکلین من خواستار آن هستند که در صورت عدم انعقاد قرارداد با کارفرما در روز جاری برای دادخواهی به طور دسته جمعی به تهران سفر و به مراجع مربوطه مراجعه نمایند.

سفر به تهران فرصتی خواهد بود تا کلیه کارگران جهت آزمایش های کامل برای گرفتن میزان سرب و روی خون به آزمایشگاه های مجهز مراجعه کنند.

متأسفانه طبق اظهار کارگران در طول سالیان متمادی از خدمات بهداشتی مناسب محروم بوده اند. ما همه ایرانی هستیم و طبق قانون اساسی دارای حقوق برابر و دادخواهی حق شهروند ایرانی است.

بنابه گزارش همین منبع روزچهارشنبه3دی هم جلسه ای درفرمانداری بافق برگزارشد. محمد علی جداری فروغی وکیل کارگران دراین باره گفت:امروز برای پیگیری وضعیت کارگران به اداره کار مراجعه نمودم ، ملاحظه کردم  مدیر عامل معدن کوشک به اتفاق چند تن از کارمندان اداری معدن کوشک در آنجا حاضر هستند. علیمحمدی به من اظهار داشت کارگران مدت سه ماه قراردادشان تمام شده و از امضای قرارداد جدید خودداری می کنند به همین دلیل کلیه کارگران اخراج به حساب می آیند.

من به عنوان وکیل کارگران توضیح دادم که  علیرغم آنکه حقوق آذرماه به کارگران پرداخت نشده است. ولی مانند سابق در شیفت های خودشان در محل معدن حاضر شده اند.

متأسفانه کارفرما، وسیله ایاب و ذهاب کارگران را قطع نموده و به آنها اعلام می دارد که اخراج هستید و جالب توجه این که مدیر عامل معدن کوشک  به اداره کار اعلام نموده که کارگران به علت عدم امضای قرارداد کارگران اخراج شده اند و حال آنکه کارگران اعلام کرده طبق قانون کار قرارداد را امضا می کنیم به شرط آنکه یک نسخه قرارداد به آنها تحویل داده شود. این موضوع  طبق قانون اداره کار بوده ولی تاکنون در معدن اجرا نشده و هیچ نسخه ای از قرارداد به آنان داده نشده است.

وکیل کارگران در ادامه افزود : من با رییس اداره کار بافق صحبت کردم و تقاضا نمودم در شرایط فعلی که کارگران در وضعیت سخت معیشتی به سر می برند هر نوع اخراج نه فقط برخلاف قانون کار بلکه برخلاف مسایل انسانی و باورهای مذهبی است.

سفره ی کارگر و خانواده اش نباید از مایحتاج اولیه خالی باشد. رییس اداره کار قول مساعد برای پیگیریهای موارد دادند.

طالعی معاون فرماندار نیز درباره نتایج حاصل از جلسه امروز صبح گفت: طی جلسه ای که امروز صبح با حضور مدیرعامل معدن کوشک ،اعضای شورای کار معدن و فرماندار برگزار شد قرار بر این شد که قرار دادی حداکثر تا ۴۸ ساعت آینده تهیه و به کارگران داده شود. این قرار داد نیز مانند قراردادهای قبلی این معدن یک ماهه یا سه ماهه بوده و طبق قانون کار صورت می گیرد.

گرفتن وکیل برای هیچ شخصی منع قانونی نداشته و همچنین هیچ شرط اضافه بر قانون کار در قرار داد ها نخواهد آمد.

پشت گوش انداختن مطالبات پرستاران توسط وزارت بهداشت!

سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاری:غیر ازاختلاف فاحشی که بین درآمد پزشکان و پرستاران وجود دارد و مشکلات عدیدهٔ دیگری که پرستاران بخش‌های مختلف درمان کشور با آن مواجه‌اند وضعیت برای برخی پرستاران که به غلط تحت عنوان پرستاران شرکتی فعالیت می‌کنند به مراتب بد‌تر است و طبق گزارش‌هایی که به ما می‌رسد در برخی استان‌ها پرستاران دو تا سه ماه حقوق و دریافت نکرده‌اند.

شریفی مقدم گفت: تجربیات گذشته نشان داده در صورتیکه بخواهیم طرحی را با موفقیت به انجام برسانیم باید از سلایق و نگرش‌های مختلف برای پیشبرد بهتر آن طرح استفاده کنیم نه اینکه با مسلط کردن تک صدایی راه را بر پیگیری مطالبات به صورت قانونی ببندیم.

وی تاکید کرد: با وضعیتی که پیش می‌رود، اعتقاد من بر این است که نظام سلامت ما در حال فروپاشی است. دلیل این حرف این است که اساسا آقایان به کار تیمی و کار کار‌شناسی و تصمیم گیری جمعی معتقد نیستند. نمونهٔ آن عدم دخالت دادن بدنهٔ اصلی نظام سلامت یعنی پرستاران در طرح تحول سلامت است.

وی به ادعا‌های مطرح شده در خصوص مشارکت همه جانبه در طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: آقایان می‌گویند در طرح تحول سلامت از ۳۸ انجمن علمی و تخصصی نظام پزشکی مشورت گرفته‌اند اما دریغ از مشورت با یک پرستار یا کار‌شناس پرستاری که درد واقعی این قشر را بشناسد.

سخنگوی کمیتهٔ پیگیری مطالبات پرستاری گفت: ۹۰ درصد خدمات را غیر پزشکان ارائه می‌دهند؛ این ده درصد خدمات پزشکی را هم اگر به صد درصد تبدیل کنیم در آنجا هم۸۰ درصد خدمات را پزشکان عمومی ارائه می‌دهند که عملا مشمول این طرح نشدند، و آن‌ها هم مانند پرستاران با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبانند.

محمد شریفی مقدم با اشاره به اظهارات اخیر وزیر بهداشت در ارتباط با اندک خواندن تعداد پرستاران معترض در تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری گفت: روز ۲۳ آذر ماه بیش از دو تا سه هزار نفر از پرستاران در سراسر کشور و مراکز بزرگ آن مانند فارس، مشهد، یزد و مشهد و به نشانهٔ اعتراض به وضعیت حاکم بر نظام سلامت کشور در مقابل دانشگاههای علوم پزشکی و برخی از بیمارستان‌ها تجمع کردند اما وزیر بهداشت با تقلیل تعداد تجمع کنندگان به ۱۰۰ نفر آن‌ها نمایندگان واقعی جامعهٔ پرستاری نمی‌داند.

وی ادامه داد: جهت اطلاع ایشان باید عرض کنم تنها در تهران ۱۰۸۰ امضاء همراه با مهر ذیل طوماری که توسط کمیتهٔ پیگیری مطالبات پرستاران تهیه شده بود جمع شده است که این امر حداقل بیانگر این است که از نظر تعداد رقمی بیش از انچه به اطلاع وزیر رسیده است در تجمع حضور داشتند.

وی نگرش وزارت بهداشت به بحث پیگیری مطالبات پرستاری را ضد صنفی خواند وگفت: متاسفانه تاکنون نگرش وزیر بهداشت نسبت به کار تیمی و جمعی مثبت نبوده است.

وی گفت: موضع گیری‌های ایشان در قبال بدنهٔ جامعهٔ پرستاری که پیگیر مطالبات صنفیشان هستند، موئید این امر است.

شریفی مقدم خطاب به وزارت بهداشت گفت: تا وقتی اعتراض صنفی پرستاران از سوی وزارت بهداشت به رسمیت شناخته نشود نمی‌توان انتظار داشت روند رسیدگی به مطالبات به سرعت طی شود.

شریفی مقدم همچنین با اشاره به نظرسنجی که قبل از اجرای طرح تحول سلامت در جامعه پرستاری انجام شده است گفت: بیش از ۹۸ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی (بالغ بر ۳۸۰۰ پرستار) از عملکرد وزارت بهداشت در حوزه پرستاری ناراضی بودند و شورای عالی نظام پرستاری در آن برهه این مسئله را با وزارت بهداشت درمیان گذاشت اما از آنجا که متاسفانه مسولین وزارت خانه، جایگاهی برای کار تیمی قائل نیستند و اعتقادی به مشارکت ندارند هیچکس به نتایج آن نظرسنجی توجه نکرد.

سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاری با اشاره به صحبت وزیر بهداشت مبنی بر اینکه درآمد پزشکان و پرستاران نباید با هم مقایسه شود، گفت: ما نمی‌گوییم با پرستار مقایسه شود. اما، بایستی مبنای پرداخت وجود داشته باشد و معلوم شود که از چه فرمولی تبعیت می‌کند.

وی گفت: مطالبات پرستاران اکنون دیگر مشخص است. رساندن اختلاف درآمدی تا سه برابر. وی گفت: اگر آقای وزیر محترم این مطالبه را به حق نمی‌دانند، می‌خواهیم بدانیم پیشنهاد خود ایشان در ارتباط با نسبت تعرفه‌های پزشکان به پرستاران چقدر است.

وی همچینین به و ضعیت پرستاران شرکتی و تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی آن‌ها اشاره کرد و گفت: متاسفانه غیر ازاختلاف فاحشی که بین درآمد پزشکان و پرستاران وجود دارد و مشکلات عدیدهٔ دیگری که پرستاران بخش‌های مختلف درمان کشور با آن مواجه‌اند وضعیت برای برخی پرستاران که به غلط تحت عنوان پرستاران شرکتی فعالیت می‌کنند به مراتب بد‌تر است و پرستاران شرکتی در بسیاری از نقاط کشو رمساعد نیست و طبق گزارش‌هایی که به ما می‌رسد در برخی استان‌ها پرستاران دو تا سه ماه حقوق و دریافت نکرده‌اند.

وی همچنین از تشکیل کمیته‌های مشابه با کمیته پیگیری مشکلات جامعه پرستاری در برخی نقاط کشورخبر داد و گفت: واقعیت این است که جامعهٔ پرستاری کشور به شدت ناراضی و ملتهب است و از طریق این کمیته هم پیگیر مطالباتشان هستند اما تصمیمات اصلی را بدنهٔ جامعهٔ پرستاری خواهد گرفت، که امیدواریم هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد.

وی در پایان گفت: مسولین وزارت بهداشت چاره‌ای ندارند جز اینکه به خرد جمعی و کار تیمی احترام بگذارند و حقوق پرستاران برای پیگیری مطالباتشان به طرق صنفی و قانونی را به رسمیت بشناسند.

کارگران کارخانه بلورک قزوین پنج ماه حقوق طلبکارند

کارگران کارخانه بلورک استان قزوین از ایجاد یک وقفه پنج ماهه در پرداخت شدن مطالبات مزدی خود خبر می‌دهند.

به گزارش3دی ایلنا،منابع کارگری با اعلام این خبر افزودند: ۱۲۰ کارگر کارخانه بلورک در سه شیفت کاری به ساخت بلورهای صنعتی مشغولند.

به گفته این کارگران کارفرمای بلورک هر چند وقت یکبار  معادل یک ماه از معوقات مزدی آن‌ها را پرداخت می‌کند اما با این حال همیشه حجم مطالبات مزدی پرداخت نشده آن‌ها تا حدود ۵ ماه برآورد می‌شود.

به گفته کارگران بلورک قزوین این احتمال وجود دارد که بدحسابی کارفرما باعث اخلال در سوابق بیمه‌ای و تمدید دفترچه‌های تامین اجتماعی آن‌ها شده باشد.

به گفته کارگران این واحد صنعتی از سالهای آغازین دهه ۸۰ و زیر نظر بخش خصوصی در زمینه تولید بلورهای صنعتی و خانگی (شیشه چراغ خودرو و ظروف شیشه‌ای) فعالیت دارد.

در همین را بطه یکی از مدیران این واحد صنعتی با تایید تاخیر به وجود آمده، کمبود نقدینگی را دلیل اصلی به تاخیر افتادن مطالبات پنج ماه اخیر کارگران عنوان کرد.

وی افزود: از قرار معلوم به غیر از چند سال نخستین فعالیت کارخانه بلورک، کارگران این واحد صنعتی همیشه مطالبات خود را با تاخیر دریافت کرده‌اند.

این مقام آگاه در کارخانه بلورک در عین حال افزود: بوجود آنکه این واحد تولیدی در پرداخت مطالبات مزدی کارگران خود دچار یک وقفه پنج ماهه شده است تا این لحظه اقدامات مدیریت شرکت در جهتی بوده که حداقل حق بیمه کارگران باکمترین تاخیر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شود.

بلاتکلیفی300 کارگر اخراجی راک سرامیک علیرغم تایید حکم بازگشت به کارشان

در حالی که ۳۰۰ کارگر راک سرامیک شهرضا (از شهرستان‌های استان اصفهان) اول آذر ماه و در پی پایان قرارداد کارشان اخراج شدند، رئیس اداره کار این شهرستان از تایید حکم بازگشت به کار این کارگران در هیات حل اختلاف خبر داد.

به گزارش3دی ایلنا،رئیس اداره کار شهرضا با اشاره به حکم ماه گذشته هیات تشخیص مبنی بر بازگشت به کار کارگران اخراجی راک سرامیک، گفت: هیات حل اختلاف علاوه بر تایید حکم بازگشت به کار کارگران، کارفرما را به پرداخت معوقات ایام بلاتکلیفی مکلف کرده است.

او افزود: هیات حل اختلاف به این دلیل کارفرما را به پرداخت معوقات ایام بلاتکلیفی مکلف کرده است که او برای تعطیلی کارخانه، دلایل موجهی به این مرجع حل اختلافات کارگری و کارفرمایی ارائه نکرده است.

وی در ادامه بیان کرد: حکم هیات حل اختلاف دوشنبه (۱ دی) صادر شده است و برای اجرا در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته است.

اودر عین حال گفت: این حکم هنوز به کارفرما ابلاغ نشده است و به احتمال زیاد شنبه هفته آینده (۶ دی) به او ابلاغ خواهد شد.

رئیس اداره کار شهرضا در پایان با اشاره به بخشش بخشی از جریمه‌های کارفرما در جلسه دو هفته پیش شورای تامین استان اصفهان، گفت: یکسری از جرایم تاخیری کارفرما در جلسه دو هفته پیش شورای تامین بخشیده شد و قرار شد که اصل بدهی او تقسیط شود و کارفرما نیز در عوض زمینه بازگشت به کار کارگران را فراهم کند اما او تاکنون به وعده‌اش پایبند نبوده است.

دو کارگر ساختمانی جوان براثر ریزش دیوار جان باختند

براثر گوبرداری غیر اصولی، یک دیوار بر سر دو کارگر در کرج آوار شد و به مرگ آنان انجامید.

به گزارش 3دی ایلنا، رییس روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی کرج گفت: پیش از ظهر روز چهارشنبه گذشته براثر گودبرداری غیر اصولی بخشی از دیوار حیاط مسجد سلمان فارسی دراین منطقه فرو ریخت.

وی اظهار داشت: دراین حادثه که منطقه بلوار شهید حدادی کرج اتفاق افتاد دو کارگر۲۰ و ۲۷ ساله زیر آوار جان باختند که تلاش آتش نشانان برای نجات آنان بی‌نتیجه ماند.

باز هم مرگ یک کارگر!

طبق گزارشات دریافتی روزچهارشنبه سوم دیماه ،یکی از اهالی روستای مرخز از توابع شهرستان سقز به نام عارف ابراهیم نژاد که جهت حفر چاه به داخل چاه رفته وازطریق پمپ آب (کف کش) مشغول تخلیه آب جهت خاک برداری و تعمیق بیش تر چاه بود در اثر برق گرفتگی جان خود را ازدست داد. عارف ابراهیم نژاد 35 ساله ودارای دو فرزند بود.

همه روزه ما شاهد مرگ دلخراش کارگرانی هستیم که به دلیل بیکاری و نداشتن کار، با حد اقل امکانات  جهت تامین معاش خود و خانواده خود بالاجبار تن به  شرایط سخت و غیرایمن کار می دهندو چه بسا که خبر مرگ بسیاری از انهاهرگز به گوش کسی نرسد و کسی هم از مرگ آن ها مطلع نشود.

بدیهی است تا زمانی که کارگران از تشکل های مستقل خود برخوردار نباشند مسئله نظارت بر تامین وسایل ایمنی کارگران هنگام کار محقق نخواهد شد.

کمیته هماهنگی مرگ این کارگر زحمتکش را که نشان دهنده گوشه ای از بی حقوقی کارگران در نظام سرمایه داری می باشد، به خانواده و دوستان وی تسلیت می گوید.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

4 دی 1393

مرگ کارگر معدن «همکار» بدلیل کمبود ایمنی و شرایط غیر استاندارد کار

معادن کرمان همچنان قربانی می‌گیرد. به گفتهٔ منابع خبری در معدن «همکار» واقع در شهرستان راور کرمان، یک کارگر بخش استخراج این معدن دوشنبهٔ هفته گذشته (۲۴ آذر ماه) بر اثر ریزش زِغال در دم جان باخت.

به گزارش4دی ایلنا،ابراهیم ضیاء‌الدینی کارگر ۲۹ سالهٔ این معدن در حین کار در بخش استخراج  بر اثر ریزش ناگهانی زغال سنگ کشته شد. شاهدان عینی دلیل این امر را کمبود امکانات ایمنی و همچنین شیب زیاد این کارگاه در حین عملیات استخراج زغال می‌دانند.

به گفتهٔ یکی از کارگران، چند سال پیش نیز یکی دیگر از اعضای خانوادهٔ ابراهیم ضیاءالدینی بر اثر کار در بخش استخراج جان خود را از دست داده بود.

یکی از کارگران در این رابطه گفت: متاسفانه شرایط کار در برخی از مناطق معدن بسیار خطرناک است و باید شرایط ایمنی بهتری برای کارگران فراهم شود تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم. او گفت: این کارگر روز دوشنبه صبح در حین عملیات استخراج که باید به کمک حداقل ۲تا ۳ کارگر انجام شود دچار این سانحه شد.

او یکی از دلایل اصلی این حادثه را شییب زیاد کارگاه و نبود نیروی انسانی کافی در کنار این کارگر عنوان کرد و گفت: کانون چنین اتفاقاتی وجود کارگاهایی با شیب زیاد برای استخراج است که می‌تواند در حین عملیات استخراج حوادث ناگهانی این چنینی را ایجاد کند.

گفته می‌شود از زمان وقوع این حادثه در معدن همکار، کارگاه‌هایی که دارای شیب‌های زیاد در بخش استخراج هستند به دلیل استاندارد نبودن تعطیل شده‌اند.

معدن همکار در شهرستان راور واقع شده است و یک معدن شبه دولتی وابسته به شرکت زغال سنگ است.

حوادث مرگبار در معادن زغالسنگ کرمان درحالی ادامه دارد که کار‌شناسان عدم وجود تجیهزات مناسب و بهره‌برداری سنتی را دلیل عمده این حوادث عنوان می‌کنند.

یک کودک کار بر اثر تصادف در شهرک اندیشه کرج کشته شد

یک کودک کار ۵ ساله تبعه پاکستان روز گذشته حوالی شهرک اندیشهٔ کرج حین بازگشت به خانه بر اثر برخورد با یک دستگاه پراید کشته شد.

به گزارش4دی ایلنا،یک فعال حقوق کودکان در این رابطه گفت: متاسفانه این پسر بچه ۵ ساله ی مهاجر که جزء کودکان کار هم بود روز گذشته حین بازگشت به خانه با یک خودرو پراید تصادف کرد، اما علی رغم اقدامات انجام گرفته برای رساندن وی به بیمارستان، این کودک به دلیل شدت جراحاتی که به سرش وارد شده بود جان سپرد.

به گفتهٔ این عضو انجمن کوشا، این کودک به همراه خانواده‌اش در مناطق حاشیه‌ای اطراف کرج زندگی می‌کرد و از کمترین امکانات ایمنی و راهنمایی و رانندگی برخوردارند. وی گفت: مناطق حاشیه‌ای عمدتا از علائم راهنمایی و رانندگی برخوردار نیستند و بیشتر کودکان کار هم در همین مناطق زندگی می‌کنند.

وی در ادامه به مشکلات حاشیه نشینی کودکان کار پرداخت و گفت: شیوهٔ برخورد جامعه در تمام سطوح آن با این کودکان و خانواده‌هایشان باعث شده است که بیشتر آن‌ها به حاشیهٔ شهر‌ها پناه ببرند تا عملا از دید عموم خارج شوند.

این فعال حقوق کودکان با ابراز تاسف از برخوردهایی که گا‌ها با این کودکان و خانواده‌هایشان صورت می‌گیرد گفت: علاوه بر کودکان ایرانی بسیاری از کودکان غیر ایرانی مهاجر هم در میان حاشیه نشینان هستند و متاسفانه به دلیل برخورد‌هایی که صورت می‌گیرد این خانواده‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه از دید عموم خارج شوند و زندگی حاشیه نشینی را به زندگی در متن اجتماعی که آن‌ها را نمی‌خواهد ترجیح دهند.

وی گفت: نتیجه این حاشیه نشینی، دور افتادن از محیط امن برای زندگی است به نحوی که بسیاری از آن‌ها کمترین احساس امنیت را برای گذران زندگی روزمره‌شان ندارند.

زمستان‌ها فصل پرچالش کودکان کار است

کودکان کار در فصل سرما با خطرات و چالشهای بیشتری مواجه هستند. از عدم امنیت به دلیل تاریکی زودهنگام هوا برای دختران کار، تا بیماری‌های مخصوص این فصل که در اثر عدم درمان به موقع گا‌ها باعث مرگ و میر این کودکان می‌شود.

عضو کانون کودکان کار کوشا می‌گوید نزدیک شدن فصل سرما باعث بالا رفتن امار حوادث برای کودکان کار می‌شود. وی گفت: متاسفانه هر ساله با نزدیک شدن به فصل سرما و تاریک شدن زود هنگام هوا میزان حوادثی که در کمین کودکان کار است بیشتر می‌شود. این حوادث به خصوص برای کودکانی که در حاشیهٔ شهر‌ها زندگی می‌کنند و دسترسی آنچنانی به امکانات درمانی ندارند بیشتر است. غیر از حوادثی مانند تصادفاتی که در اثر بی‌احتیاطی و کمبود دید در زمستان اتفاق می‌افتد به دلیل سردی هوا انواع بیماری‌های ویروسی و عفونی که به دلیل عدم درمان به موقع بعضا مزمن می‌شود، عامل دیگر مرگ و میر کودکان کار است.

کولبری ٣٠ ساله با گلوله پاسگاه مرزی سلماس کشته شد

نظامیان حکومت اسلامی در مرز سلماس با شلیک تیر مرگ یک کولبر جوان را رقم زدند.

به گزارش 4دی کُردپا، یک شهروند ٣٠ ساله به نام آزاد اطمانی فرزند افروز بر اثر تیراندازی نیروهای انتظامی شهرستان سلماس جان خود را از دست داد.

وی به هنگام نزدیک شدن به خطوط مرزی ایران-ترکیه به صورت مستقیم مورد شلیک گلوله‌قرار گرفت.

این تیراندازی روز دوشنبه، یکم دی‌ماه در پاسگاه مرزی روستای "بروش‌خواران" از توابع بخش کوهسار بوده است.

هر2 روز یک کارگر نپالی درقطرجان خود را از دست می دهد

یک روزنامه انگلیسی تأکید کرد که به طور متوسط در قطر هر2 روز یک کارگر نپالی جان خود را از دست می دهد.

به گزارش 3دی العالم، "گاردین" روز چهارشنبه در مطلبی تأکید کرد که از این کارگران نپالی در قطر برای آماده سازی تأسیسات جام جهانی 2022 استفاده می‌شود.

گزارشها حاکی است که در سال 2014 ، به طور متوسط هر 2 روز یک کارگر نپالی جان خود را در قطر از دست داده است؛ و در صورت افزودن آمار دیگر کارگرانی که از کشورهایی مانند بنگلادش، هند و سریلانکا به قطر رفته اند، میانگین مرگ کارگران خارجی در این کشور از روزانه یک کارگر نیز فراتر خواهد رفت.

گاردین تأکید کرد از ژانویه تا نوامبر سال 2014، صد و پنجاه و هفت کارگر در قطر جان سپرده اند. از میان این کارگران، 67 نفر بر اثر سکته قلبی، 8 نفر به دلیل ناراحتی‌های قلبی و 34 نفر هم هنگام کار مرده اند. التبه گزارشهای جداگانه دیگری از هیأتهای نپالی حاکی است که طی مدت یاد شده، 188 کارگر نپالی مرده‌اند.

گاردین به نقل از نیکلاس مک گین پژوهشگر امور خاورمیانه در سازمان دیده بان حقوق بشر خاطرنشان کرد که قطر باید در خصوص ارتباط این مرگ و میرها با شرایط کار و معیشتی تحقیق کند.

وی با این حال تأکید کرد که قطر سال 2013 با درخواست برای تحقیق فوری درباره این مرگ و میرها مخالفت کرد.

این روزنامه انگلیسی خاطرنشان کرد که برخی قطری‌ها مدعی شده اند که ممکن است آمار مرگ و میر به دلیل سکته قلبی بین کارگران در نپال نیز مشابه باشد. چرا که سفارت هند در قطر اعلام کرده است که میانگین مرگ با آمار داخلی هند مطابقت دارد.

چهارم دی ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 

اخباروگزارشات کارگری5دی1393

- اعتصاب غذای بهنام ابراهیم زاده وارد بیست و چهارمین روز شد، جان وی بشدت در خطر است

- آخرین وضعیت اعضای بازداشت شده ی کمیته هماهنگی در سنندج

- در مقابل تحمیل بیگاری و تامین نیروی کار رایگان برای کارفرمایان تولیدی و صنعتی بخش تعاونیها ایستادگی کنیم

- وضعیت مشقت بار کارگران کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا

- اختلاف بر سر قانون کار

- مرگ خاموش ۳ کارگر درتهران

- راهپیمایی کارگران بوسنیایی به سوی کرواسی

- اعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی ایزی جت درفرانسه!

- اعتصاب کارکنان شرکت حمل ونقل ریلی اسپانیا

اعتصاب غذای بهنام ابراهیم زاده وارد بیست و چهارمین روز شد، جان وی بشدت در خطر است

امروز 5 دی ماه، بیست و چهار روز از اعتصاب غذای بهنام ابراهیم زاده گذشت. این فعال کارگری و حقوق کودکان در پی بی توجهی به خواستش  علاوه بر اعتصاب غذای تر، در روز 28 آذر دست به اعتصاب غذای خشک نیز زد و با وعده رسیدگی به خواستش روز اول دی ماه به اعتصاب غذای خشک خود پایان داد اما با گذشت 5 روز این وعده محقق نشده است و بهنام  اعلام کرده است چنانچه تا فردا به خواستش رسیدگی نشود علاوه بر اعتصاب غذای تر  بار دیگر اعتصاب غذای خشک را از سر خواهد گرفت.

وضعیت حال حاضر بهنام بدلیل بیست و چهار روز اعتصاب غذای تر بشدت وخیم است و چنانچه از فردا برای تحقق خواستش بار دیگر مبادرت به اعتصاب غذای خشک بکند و از دریافت مایعات سر باز بزند جانش بشدت به مخاطره خواهد افتاد. بهنام به عنوان یک زندانی در داخل زندان هیچ جرمی جز انتشار نظراتش مرتکب نشده است، وی به عنوان یک زندانی و به عنوان یک انسان فقط نظراتش را بیان کرده است و این بدیهی ترین حق یک انسان حتی در قوانین مصوب 36 سال پیش ایران است. با این حال مامورین قضائی بهنام را به این جرم بدادگاه کشاندند و برای اعمال فشار بر وی، او را روز 12 آذر ماه به بند یک زندان گوهردشت که ویژه زندانیان غیر سیاسی است انتقال دادند و بهنام به همین دلیل و فقط در دفاع از حقوق خود به عنوان یک زندانی که جرمی جز دفاع از حقوق کارگران و کودکان کار مرتکب نشده است دست به اعتصاب غذا زد.

اینک بیست و چهار روز است بهنام در اعتراض به نقض حقوق خود به عنوان یک زندانی دست به اعتصاب غذا زده است و به لحاظ جسمانی در وضعیت خطرناکی قرار دارد. در چنین وضعیتی بهنام چنانچه دست به اعتصاب غذای خشک نیز بزند و از دریافت مایعات سرباز بزند بدون کمترین تردیدی جانش در معرض خطر غیر قابل جبرانی قرار خواهد گرفت.

اعتراض به وضعیتی که بر بهنام تحمیل شده است ضامن تحقق خواست این فعال کارگری و عدم دست یازی وی به اعتصاب غذای خشک و به مخاطره افتادن بیش از پیش جانش است.

ما با محکوم کردن شرایط غیر قابل تحملی که برای بهنام ابراهیم زاده پیش آورده اند بار دیگر با پافشاری بر تحقق خواست قانونی این فعال کارگری از همه نهادها و سازمانهای کارگری و حقوق بشری در ایران و سرتاسر جهان میخواهیم با محکوم کردن نقض حقوق ابتدائی این کارگر زندانی، خواهان تحقق فوری خواست وی مبنی بر انتقال به بند زندانیان سیاسی و آزادی بی قید و شرط ایشان و دیگر کارگران دربند و همه کسانی بشوند که بدلیل فعالیتهای اجتماعی و سیاسی به زندان افکنده شده اند. بدون تردید این اعتراضات هم کمک موثری برای تحقق خواست بهنام خواهد بود و هم پشتوانه ای خواهد بود تا وی برای تحقق خواستش مجبور به اعتصاب غذای خشک نشود و جانش بیش از این در معرض مخاطره قرار نگیرد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 5 دی ماه 1393

آخرین وضعیت اعضای بازداشت شده ی کمیته هماهنگی در سنندج

بنا به گزارش رسیده، روز چهارشنبه 3/10/93، خانواده های اعضای بازداشت شده ی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری (فردین میرکی، فرزاد مرادی نیا و ریبوار عبداللهی)، در مقابل ستاد خبری اداره ی اطلاعات شهر سنندج تجمع نموده، و خواهان روشن شدن هر چه سریعترِ وضعیت فرزندان خود شدند. در مقابل، مسئولین و کارگزاران ستاد خبری اداره ی اطلاعات، با دادن وعده ی تسریع روند بازجویی و تکمیل پرونده ی آنان، جهت ارجاع به مراجع قضایی در هفته ی آینده، از خود سلب مسئولیت نموده، و عملا این عزیزان را مستوجب دادگاهی دانستند.

همچنین این فعالین کارگری در همان روز طی تماس های تلفنی بسیار کوتاهی که با خانواده های خود داشتند، از وضعیت نامشخص و شرایط نامناسب خود خبر داده، و خواستار پیگیری جدی خانواده های خود از مراجع مربوطه شدند. شایان ذکر است که فرزاد مرادی نیا در این تماس تلفنی از وضعیت نامناسب جسمی خود خبر داده، و بیماری خود را در شرایطی بسیار بحرانی اعلام نموده بود.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، ضمن محکوم نمودن دامه ی بازداشت این عزیزان، خواستار آزادی بدون قید و شرط آنان در اسرع وقت می باشد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

5 دی 1393

بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون طرح اشتغال کارگران مشمول بیمه بیکاری در تعاونی ها

در مقابل تحمیل بیگاری و تامین نیروی کار رایگان برای کارفرمایان تولیدی و صنعتی بخش تعاونیها ایستادگی کنیم

بر اساس طرحی که در دستور وزارت کار قرار گرفته است مقرر شده است در قبال  اشتغال بکار کارگران بیکار مشمول بیمه بیکاری در مراکز تولیدی و صنعتی تحت پوشش تعاونی ها، بخشی از دستمزد آنان از اعتبارات صندوق بیمه بیکاری پرداخت شود. در این رابطه وزیر کار طی سخنانی در نشست مدیران اتحادیه های کارفرمایی گفته است: معادل ۲ هزار میلیارد تومان از اعتبارات صندوق بیمه بیکاری برای اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری در بخش تعاونی هزینه خواهد شد تا از این طریق بخشی از حقوق ایندسته از کارگران از محل این اعتبار و بخشی دیگر توسط کارفرمایان پرداخت شود. به عبارتی قرار است مبلغ 2 هزار میلیارد تومان از صندوقی که در سازمان تامین اجتماعی از رنج و زحمت ما کارگران در دوران اشتغال انباشته شده است بخشی از دستمزد آنهایی از ما کارگران که بیکار شده اند و سپس در مراکز تولیدی و صنعتی تحت پوشش تعاونی ها مشغول بکار میشوند پرداخت گردد.

اینبار دولت و تدبیر و امید سرمایه داران قرار است از مزد اندوخته ما در صندوق بیمه بیکاری که مختص دوران بیکاری ماست، بخشی از مزد ما را در قبال کار در مراکز تولیدی و صنعتی که تحت پوشش تعاونی ها است پرداخت کند. آیا عوامفریبانه تر از این برای تامین نیروی کار مفت و رایگان برای  ایندسته از کارفرمایان که بطور یقین مختص صاحبان تعاونی های نور چشمی جناح مطلوب شان خواهد بود وجود دارد؟ بر اساس این طرح ما کارگران در قبال اشتغال مجدد احتمالا نصف و یا کمی بیشتر از نصف مزدمان را از کارفرما خواهیم گرفت و باقی مانده مزدمان از جیب خودمان در صندوق بیمه بیکاری تامین خواهد شد.  معنای عملی چنین پروژه ای یعنی تحمیل اشتغال با نصف و یا کمی بیشتر از نصف مزد برای کارگران مشمول بیمه بیکاری و تامین سودهای افسانه ای برای کارفرمایان. چنین پروژه ای یعنی تاراج بی سابقه رنج و زحمت ما کارگران توسط کارفرمایان بخش تعاونی و یعنی سیاه کردن روی هر استثمارگری توسط دولت فخیمه تدبیر و امید.

کارگران و همکاران در سراسر کشور

هنوز چند صباحی از افشای غارت و چپاول دسترنج ما کارگران از صندوق سازمان تامین اجتماعی توسط بالاترین مقامات دولتی نگذشته است که اینبار وزیر کار دولت و تدبیر امید در صدد پر کردن جیبهای نورچشمی هایشان در تعاونیها از اندوخته ما کارگران در صندوق بیمه بیکاری است. سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه بیکاری در این سازمان تماما متعلق به ماست. تامین بخشی از مزد کارگران بیکار شده ای که قرار است در مراکز تولیدی و صنعتی تحت پوشش کارفرمایان بخش تعاونی مشغول بکار شوند یک دزدی عوامفریبانه  از اندوخته ما در صندوق بیمه بیکاری  و سر ریز  کردن آن به جیب کارفرمایان است. چنین پروژه ای یعنی تامین نیروی کار مفت و رایگان برای کارفرمایان از طریق  چپاول و غارت اندوخته ما در صندوق بیمه بیکاری.  نباید به این غارت گری بی پروا و هزاران میلیاردی از صندوق بیمه بیکاری و سر ریز کردن آن به جیب کارفرمایان نور چشمی در تعاونیها مجال داد. باید در مقابل چنین غارت کم سابقه ای از حاصل سالها دسترنج مان ایستادگی کنیم  و اجازه ندهیم  از طریق طرحهای عوامفریبانه این چنینی، بیگاری و بردگی محض ما کارگران را نهادینه کنند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 5 دی ماه 1393

وضعیت مشقت بار کارگران کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا

اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا که متعلق به یک کارفرماست از اول هفته جاری بمدت یک هفته  تعطیل بود  و قرار است از فردا با ظرفیت حداکثر بیست درصد شروع بکار کنند.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران حدود 2400 کارگر این کارخانه ها چهار ماه دستمزد معوقه دارند و کارفرما در کارخانه نورد لوله صفا از 14 ماه معوقه پرداخت بیمه، اخیرا فقط یکماه آنرا پرداخت کرده است و به همین دلیل کارگران این کارخانه با مشکل مسائل درمانی مواجه هستند. شرایط کار و زیست کارگران کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا طی سالهای گذشته چنان سیر صعودی غیر قابل تحملی بخود گرفته است که علاوه بر اخراج جمعهایی از کارگران از سوی کارفرما، تعدادی از آنان نیز بناچار بطور خود خواسته ای اقدام به ترک کار در این کارخانه ها کرده اند. 

کارگران این کارخانه ها طی سالهای گذشته و امسال بارها در اعتراض به عدم پرداخت بموقع دستمزدهایشان دست به اعتراض زده اند و با توجه به شرایط غیر قابل تحمل موجود زمزمه شروع دور جدیدی از اعتراضات در میان آنان جاری است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 5 دی ماه 1393

اختلاف بر سر قانون کار

پانته آ بهرامی

تشکل‌های مستقل کارگری قانون کار را که حق تشکل‌های مستقل کارگری را به رسمیت نمی‌شناسد، به طور کلی ناکارآمد می‌داند.

در این زمینه در یک گزارش رادیویی با علیرضا نوایی از فعالان کارگری و عبدی جوادزاده جامعه‌شناس و پژوهشگرمسائل خاورمیانه گفت‌وگو کرده‌ایم.

گوش کنید: http://www.radiozamaneh.com/194576

مرگ خاموش ۳ کارگر درتهران

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران گفت: صبح امروزبه دلیل استفاده از آبگرمکن غیراستاندارد سه نفر از کارگران یک مغازه میوه‌فروشی در خیابان ظفر، کوچه لادن، جان خود را از دست دادند.

  به گزارش5دی فارس،سیدجلال ملکی درباره حادثه گازگرفتگی سه کارگراظهار داشت: با حضور آتش‌نشانان در محل حادثه مشاهده شد در زیرزمین یک مغازه میوه‌فروشی آشپزخانه‌ای حدوداً 9 متری وجود داشته است که 3 نفر از کارگران این مغازه میوه‌فروشی در آنجا خوابیده بودند و به علت نبود وسایل گرمایشی آبگرمکن را روشن کرده بودند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران بیان داشت: متأسفانه این آبگرمکن معیوب بوده و دودکش آن نیز آکاردونی و بدون کلاهک H بسته شده بود.

ملکی بیان داشت: به دلیل استفاده از این آبگرمکن غیراستاندارد و بسته بودن تمام درها و پنجره‌ها گازهای مونوکسیدکربن منتشر می‌شود و متأسفانه هر 3 نفر از کارگران به تأیید اورژانس تهران جان خود را از دست دادند.

راهپیمایی کارگران بوسنیایی به سوی کرواسی

حدود ۲۰۰تن از کارگران کارخانه های تعطیل شده بوسنی به سوی کرواسی به راهپیمایی پرداختند. این کارگران بیش از یکسال دستمزدی دریافت نکرده و امیدوارند که در کرواسی فرصت اشتغال بیابند. بیشتر آنان اهالی شهر مسلمان نشین توزلا واقع در شمال شرقی بوسنی هستند.

منبع:یورونیوز-25دسامبر

اعتصاب کارکنان شرکت هواپیمایی ایزی جت درفرانسه!

اتحادیه های مهمانداران و کارکنان شرکت هواپیمایی ایزی جت در فرانسه روز جمعه در فراخوانی خواستار اعتصاب دوباره در روزهای سی و یکم دسامبر و یکم ژانویه شدند.

به گزارش26دسامبریورونیوز،این فراخوان پس از آن صادر شد که روز جمعه به دلیل اعتصاب کارکنان و خدمه پرواز این خط هوایی ارزان قیمت، ۳۸ پرواز اغلب داخلی لغو شد.

اتحادیه های مهمانداران و کارکنان شرکت هواپیمایی و سندیکاهای «اس ان پی ان سی اف او» و «یو ان ای سی» خواستار سهم بیشتر خدمه پرواز از سود این شرکت هستند.

لوران نیکولاس از کارکنان این شرکت گفت: «به رغم توافقنامه ای که ایزی جت در سال ۲۰۰۹ صورت داد، برخی حقوق کارکنان فرانسوی از جمله حق آموزش های حرفه ای و مشارکت در سود شرکت از کارکنان این شرکت دریغ شده است

پیشتر در سال ۲۰۱۲ نیز برخی پروازهای شرکت هواپیمایی ایزی جت به دلیل اعتصای کارکنان آن لغو شده بود.

اعتصاب کارکنان شرکت حمل ونقل ریلی اسپانیا

کارکنان شرکت رنفه، متصدی حمل و نقل ریلی اسپانیا همزمان با تعطیلات آخر هفته پس از کریسمس دست به اعتصاب زدند.

بنابه گزارش26دسامبریورونیوز،اعتصاب کارکنان شرکت رنفه اسپانیا یک چهارم قطارهای پرسرعت بین شهری و50درصد قطارهای درون شهری رادربرخواهدگرفت.

پنجم دی ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com